- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea o nouă fermă piscicolă! Producția estimată este una record

22 Feb, 21:11 • Lupu Alexandra
România dă startul unui nou proiect avantajos! Va fi amenajată o nouă fermă piscicolă, iar producția va fi una record.
România va avea o nouă fermă piscicolă! Producția estimată este una record

Vești bune pentru România! Va fi amenajată o nouă fermă piscicolă, la unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare, spune m.ziare.com.

România se bucură de un nou proiect avantajos, avizat de APM Alba. În scurt timp, va fi amenajată o nouă fermă piscicolă, pe unul dintre cele mai apreciate lacuri de acumulare din țară. Producția anulată estimată este una record.

O nouă fermă piscicolă pentru România

O nouă fermă piscicolă va fi amenajată pe lacul Oașa, în comuna Șugag, chiar în Munții Sebeșului. În cadrul acesteia va crește păstrăvul curcubeu, iar producția anuală estimată este una record. Proiectul a fost inițiat de cooperativa „Păstrăvul din țara ta” și va fi realizat pe o suprafață de 6.430 metri pătrați. Amplasamentul este realizat din luciu de apă, situat chiar în proximitatea lacului de acumulare.

Citește și: 2023 ar putea aduce un preț mai mic pentru pesticide. La ce se așteaptă agricultorii

Primele informații arată că această fermă piscicolă va avea o producție anuală estimată la 320 – 620 tone de pește. Accesul în această zonă se va realiza prin Curtea Mănăstirii Oașa, amplasamentul fiind la 1.900 metri de galeria de alimentare a centralei, și de asemenea, la 80 – 150 metri de maluri. Proiectul a fost avizat de APM Alba, iar responsabilii urmează să înceapă lucrările necesare.

fermă piscicolă
fermă piscicolă

Până la ora actuală, lacul este folosit atât pentru atenuarea posibilelor viituri, cât și pentru producerea de energie electrică. Centrala subterană Gâlceag este de 150MW, iar cantitatea energetică produsă într-un singur an este estimată la 260 GWh. Recunoscut drept cea mai frumoasă întindere de apă, lacul este o atracție turistică apreciată din România. Priveliștile sunt unele impresionante, fiind situat la altitudinea de 1255 metri, în Munții Șureanu.

Oașa este recunoscut drept cel mai mare lac de acumulare amenajat pe cursul râului Sebeș. Acesta are în prezent o suprafață de 460 hectare, și de asemenea, un volum de 136 milioane metri cubi. Centrala subterană Gâlceag a fost pusă în funcțiune în 1980 și valorifică potențialul energetic adunat în lac.

Vezi și: Mâncarea care ne otrăvește! Cât de toxic este peștele din SUA pe care îl punem pe masă? Echivalenul unei luni întregi în care am bea numai apă contaminată