- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2023 ar putea aduce un preț mai mic pentru pesticide. La ce se așteaptă agricultorii

21 Dec, 10:04 • Bumbeneci Diana
După un an plin de creșteri chiar și la capitolul pesticide, lucrătorii din domeniul agricol prind speranță! 2023 ar putea aduce prețuri mai mici.
2023 ar putea aduce un preț mai mic pentru pesticide. La ce se așteaptă agricultorii

Încă de la începutul anului 2022 și pe tot parcursul acestuia, prețul îngrășămintelor, dar și al altor inputuri necesare pentru fermieri, a fost raportat la prețuri record. Cu toate acestea însă, agricultorii așteaptă vești mai bune pentru perioada următoare. Acestea încep deja să se vadă, de peste ocean, motiv pentru care există speranța că 2023 ar putea aduce și în România schimbări benefice.

Prețuri mai mici la pesticide, în 2023

Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole a vorbit mai mult despre acest subiect destul de sensibil pentru agricultorii români. Specialistul a transmis că scăderile de preț încep deja să se vadă în Statele Unite ale Americii, acolo unde ureea a ajuns la sub 500 de dolari/tonă. În aceste condiții, specialistul se așteaptă la o scădere similară și pe piața noastră regională.

Ai mai putea citi și: Alertă alimentară pentru consumatorii de Grapefruit roșu. Ce a descoperit ANSVSA

„Aștept ca prețul îngrășămintelor să scadă. Este o consecință directă, pentru în Statele Unite ale Americii, ureea deja a scăzut sub 500 de dolari. Aștept o normalizare a pieței, dar vor mai exista multe necunoscute legate de vreme, legate de nivelul de producție. Sperăm că nu vor mai exista probleme din cauza conflictului regional. El trebuie să curgă în felul lui, e problema lor până la urmă, dar sper că prețul mâncării nu va mai fi afectat de acest lucru”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Te mai poate interesa și: Elon Musk renunță la funcția de CEO al Twitter. Când va face acesta schimbarea complet neașteptată

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult