- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea zbor direct către Azerbaidjan în 2024. Sebastian Burduja face anunțul zilei

09 Apr, 13:25 • Fundeanu Madalina
Zbor direct România - Azerbaidjan! Ministrul Energiei face marele anunț.
România va avea zbor direct către Azerbaidjan în 2024. Sebastian Burduja face anunțul zilei

Sebastian Burduja face un anunț important pentru români. Țara noastră va avea în sfârşit zbor direct către Azerbaidjan începând cu data de 3 iunie 2024, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Zbor direct România – Azerbaidjan! Ministrul Energiei face marele anunț

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, marţi, că, începând din 3 iunie, vor exista trei zboruri săptămânale către Azerbaidjan, în urma solicitării pe care a făcut-o în cadrul întâlnirii cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la Baku.

„Rezultate şi veşti bune. Începând cu data de 3 iunie 2024, România va avea în sfârşit zbor direct către Azerbaidjan! Este ceea ce am solicitat in cadrul întâlnirii cu Preşedintele Aliyev la Baku, în baza parteneriatului strategic româno-azer, care anul acesta aniversează 15 ani”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Energiei.

Vor fi operaţionalizate 3 zboruri pe săptămână, Bucureşti – Baku

Sebastian Burduja precizează că vor fi operaţionalizate 3 zboruri pe săptămână, Bucureşti – Baku, iar durata unui zbor va fi de 3 ore.

„Importanţă:

– Va fi facilitat transportul oamenilor de afaceri între ţările noastre

– Va creşte numărul de turişti în România

– Românii vor avea o nouă rută aeriană prin care pot vizita Baku (şi nu numai)”, a mai scris Burduja.

Te-ar mai putea interesa și: Orașul din România, considerat de străini cea mai bună opțiune de city break: „Este fermecător și cel mai ieftin din Europa”

Azerbaidjan
Azerbaidjan

Ministrul Emergiei s-a întâlnit, în 1 aprilie, cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la Baku.

Se reiau cursele către Tel Aviv

Sunt vești bune și pentru românii care vor să călătorească în Israel. De la 3 iunie, Ryanair, compania aeriană de tip low-cost, va relua zborurile către o destinație extrem de populară: Tel Aviv. Această reluare a curselor către această destinație vine după ce, în ultimele luni, Israelul a fost scena unui război sângeros, odată cu atacul Hamas din 7 octombrie 2023, transmite Reuters.

Decizia Ryanair vine în contextul unei reveniri treptate la normalitate în ceea ce privește călătoriile aeriene, iar Tel Aviv se dovedește a fi una dintre destinațiile preferate de către turiștii români. Zborurile vor începe din 3 iunie și vor fi operate de mai multe ori pe săptămână.

Vezi mai multe știri despre: Top 10 cele mai bogate ţări din lume în 2024. SUA este departe de PIB-ul de 143.000 de dolari pe cap de locuitor!