- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va deveni hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane. Marcel Ciolacu: „Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale”

08 Dec, 14:16 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a oferit declarații importante după vizita sa în SUA. Au fost setate premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane.
România va deveni hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane. Marcel Ciolacu: „Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale”

Premierul Marcel Ciolacu a oferit declarații vineri, despre vizita desfăşurată în SUA, despre care a spus că a fost una „extrem de importantă”. În cadrul acestei vizite s-au setat premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei, conform datelor oferite de Digi24.

Marcel Ciolacu, după vizita în SUA: Au fost setate premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţa Executivului că „vizita desfăşurată în Statele Unite ale Americii a fost una extrem de importantă deoarece au reuşit să seteze premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei”.

„Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale, iar interesul strategic al SUA faţă de zona Mării Negre înseamnă şi o şansă enormă de dezvoltare pentru Portul Constanţa. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunităţi fără precedent”, a spus şeful Executivului.

Te-ar putea interesa și: Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege! Această categorie de români va beneficia de o creștere salarială!

Marcel Ciolacu în SUA
Marcel Ciolacu în SUA

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat timp de şase zile într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington D.C. şi New York, alături de o delegaţie guvernamentală din care au făcut parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken şi a avut întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

De asemenea, premierul a avut întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani, la Departamentul de Stat al SUA, şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU. Ciolacu, despre vizita în SUA: A setat premisele ca România să devină hub de investiţii şi suport logistic pentru mari proiecte americane

Vezi și: UE vrea ca toate capitalele să fie conectate cu trenuri de mare viteză. Adina Vălean: „Eu sper să existe un tren de mare viteză București-Cluj”