- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, zguduită de un nou cutremur puternic la început de weekend. INCDFP anunță zonele în care s-a resimțit

25 May, 09:37 • Bumbeneci Diana
Un nou cutremur a avut loc în România. Seismologii de la INCFDP anunță intensitatea acestuia, dar și zonele în care a fost resimțit.
România, zguduită de un nou cutremur puternic la început de weekend. INCDFP anunță zonele în care s-a resimțit

Seismologii de la Institutul Național de Seismologie anunță că un nou cutremur a avut loc în România. Un nou cutremur a zguduit România în această dimineață. De la începutul lunii mai, în România s-au produs 28 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1.

Cutremur în România

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora locală 1:27, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Vezi și: Un nou cutremur a zguduit România. INCDFP anunță zonele în care s-a resimțit seismul. Ce riscuri urmează

cutremur
cutremur

Seismul a avut loc la adâncimea de 124,5 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 51 km nord-vest de Buzău, 55 km vest de Focşani, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Braşov şi 77 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 28 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1.

Zonele seismice majore din România

  • Zona Vrancea: Aceasta este cea mai activă zonă seismică din România, cu cutremure care pot avea magnitudini de până la 7-8 grade pe scara Richter. Este situată la intersecția plăcilor tectonice est-europene și subducția de sud. Zona seismică este capabilă să genereze cutremure de magnitudine mare, între 7 și 8 pe scara Richter, care pot avea efecte devastatoare, însă în ultimii ani înregistrează constant activitate seismică de intensitate mai mică.
  • Banat: Situată în vestul României, această zonă are activitate seismică mai redusă, dar cutremurele pot fi resimțite în zone extinse.
  • Făgăraș-Câmpulung: Aceasta este o zonă seismică situată în Munții Carpați Meridionali, cu activitate moderată.
  • Maramureș: Activitate seismică redusă, dar cu cutremure resimțite ocazional în nordul României.
  • Crișana: Aceasta este o zonă cu activitate seismică redusă, situată în nord-vestul României.

Ai mai putea citi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult