- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care au asigurare la Euroins trebuie să știe asta. Ce trebuie să faci pentru a-ți recupera banii

09 Jun, 13:21 • Lupu Alexandra
Anunț important! Pașii pe care trebuie să-i respecte românii care au asigurare la Euroins, pentru a-și recupera banii.
Românii care au asigurare la Euroins trebuie să știe asta. Ce trebuie să faci pentru a-ți recupera banii

Veste fulgerătoare pentru români. Euroins a intrat oficial în faliment începând cu data de astăzi. Decizia a fost adoptată de către Tribunalul București, atunci când instituția a confirmat starea de insolvență a companiei, constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, spune stiripesurse.ro.

Euroins a intrat în faliment

Curtea de Apel București a respins de două ori solicitarea companiei Euroins de a suspenda aplicarea deciziei ASF. Tribunalul București a decis astăzi, 9 iunie, să deschidă procedura falimentului societății de asigurare.

În acest context, polițele de asigurare emise de companie mai sunt valabile doar 90 de zile începând de astăzi (adică până la data de 8 septembrie 2023). Excepție fac polițele pentru garanții, al căror termen de valabilitate este de 150 zile, până la data de 7 noiembrie 2023.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Asigurarea obligatorie a locuințelor devine mai scumpă pentru români! Proiectul de lege a fost adoptat de deputați

Românii sunt obligați de situație să încheie o nouă poliță de asigurare. După împlinirea termenelor menționate, asigurările Euroins încetează de drept. Din acest punct de vedere, este important să menționăm că persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins, cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa F.G.A.

Euroins
Euroins

F.G.A. înregistrează și analizează cererile în funcție de ordinea în care ele sunt depuse. Pentru a solicita despăgubirea sau restituirea primei, românii trebuie să acceseze site-ul instituției și să completeze câmpurile libere cu informațiile care sunt solicitate, de la datele personale și până la informații despre asigurările deținute. AICI sunt pașii pentru solicitarea despăgubirii. AICI sunt pașii pentru restituirea primei. AICI se poate urmări statusul cererilor depuse.

„Consiliul A.S.F. a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei”, arată un comunicat al ASF.

Citește și despre: Cât vor plăti românii, începând de azi, pentru asigurarea RCA. Prețurile Asirom, Groupama, Axeria, Omiasig și Allianz Țiriac