- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care primesc un nou ajutor de la stat. Se acordă 15.000 de lei

30 May, 15:26 • Fundeanu Madalina
O categorie de români va primi un nou ajutor de la stat. Cine sunt persoanele care primesc 15.000 de lei!
Românii care primesc un nou ajutor de la stat. Se acordă 15.000 de lei

Un nou ajutor de la stat pentru o categorie de români! Guvernul a anunțat joi, 30 mai, noi măsuri pentru sprijinirea persoanelor și cuplurilor infertile care doresc să aibă copii. În acest sens, statul român va oferi suport financiar pentru medicamente și proceduri, conform declarațiilor susținute de premierul României la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

Ajutor de la stat de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile care doresc să aibă copii

Anunțul privind acest ajutor de la stat destinat cuplurilor infertile care își doresc să aibă copii a fost făcut astăzi de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit șefului PSD, sprijinul va fi de cel mult 15.000 de lei.

„Luăm o măsură importantă pentru persoanele și cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor și procedurilor de specialitate în țară”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul ședinței de guvern din 30 mai.

De asemenea, șeful Guvernului a mai anunțat că bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 150 de milioane lei, astfel încât să poată acoperi aproximativ 10.000 de cereri pentru ajutorul menționat.

 „Suplimentăm bugetul Ministerului cu 150 de milioane lei, astfel încât să acoperim aproximativ 10.000 de beneficiari.”, a transmis Ciolacu.

Ai mai putea citi: Cine sunt românii care primesc ajutor de la stat de 10.000 de lei. Condițiile pentru a lua banii

Ajutor de stat
Ajutor de la stat

În ceea ce privește înscrierea cuplurilor pentru a primi ajutor de la stat, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a discutat despre acest aspect, spunând că în acest an toate documentele se vor depune în format electronic, pe o platformă. Referitor la criteriile de eligibilitate, acestea vor fi afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Solicitările pot fi depuse după ce această hotărâre de guvern va apărea în Monitorul Oficial.

„O veste foarte bună, în apropierea Zilei Internaționale a Copilului, o veste mult așteptată de foarte multe familii din România care au probleme de infertilitate. Pe această cale, vreau să mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și colegilor miniștri Marcel Boloș și Alexandru Rafila, pentru că au susținut și au ajutat în deblocarea programului de fertilizare in vitro.

Suma este identică precum suma de anul trecut, respectiv 150 milioane lei, ceea ce înseamnă 10.000 de proceduri. Fiecare procedură înseamnă 15.000 lei, 5.000 lei pentru tratamentul cu medicamentele necesare, diferența de 10.000 lei pentru procedura în sine de fertilizare. Spre deosebire de anul trecut, în acest an toate documentele se vor depune în format electronic, pe o platformă.

Tot ceea ce înseamnă criterii de eligibilitate vor fi afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și aceste solicitări pot fi depuse de îndată ce această hotărâre de guvern va apărea în Monitorul Oficial. În altă ordine de idei, aș vrea să menționez că toate acele persoane care au fost declarate eligibile anul trecut, dar care nu au mai ajuns să beneficieze de finanțare vor trebui să reia procedura de depunere a documentelor, având în vedere că vorbim de un alt act legislativ.”, a declarat joi ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Vezi și: Ajutor de la stat pentru sectorul apicol. Guvernul a aprobat un sprijin de aproape 60 de milioane de lei