- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care trec granița alături de minori întâmpină noi reguli! Klaus Iohannis a promulgat legea

07 Nov, 23:01 • Bumbeneci Diana
Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care vizează milioane de români. Măsurile se aplică pentru cei care trec granița alături de minori.
Românii care trec granița alături de minori întâmpină noi reguli! Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele

Klaus Iohannis a promulgat, în cursul zilei de azi o nouă lege. Este vorba despre documentul care reglementează modificări la legea 248/2005, în sensul instituirii obligaţiei verificării informaţiilor din cazierul judiciar de către poliţia de frontieră, în cazul persoanelor care însoţesc minorii.

Românii care trec granița alături de minori întâmpină noi reguli

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 31 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 248/2005, în sensul instituirii obligaţiei verificării informaţiilor din cazierul judiciar de către poliţia de frontieră, în cazul persoanelor care însoţesc minorii.

Prin urmare, legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, litera b) este modificată după cum urmează:

Ai mai putea citi și: Guvernul oferă 12.500 de lei pentru românii din diaspora, care se întorc să muncească în România

reguli pentru românii care călătoresc cu minori
reguli pentru românii care călătoresc cu minori

„În urma verificării menţiunilor înscrise în Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar – ROCRIS de către poliţistul de frontieră, acesta constată că însoţitorul a săvârşit anterior una dintre infracţiunile următoare: 1. omor; 2. infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale; 3. infracţiuni privitoare la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; 4. lipsire de liberatate în mod ilegal; 5. infracţiuni privind traficul de droguri sau precursori; 6. trafic de ţesuturi sau organe umane; 7. infracţiuni de terorism”.

Potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va modifica în mod corespunzător Normele metodologice de aplicare a legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin hotărârea Guvernului 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Poți citi: Ministrul Marcel Boloş bagă spaima în români atunci când vine vorba despre 2025. „O să ducem dorul la Legea privind măsurile fiscal-bugetare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult