- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care vor avea în viitor cele mai mari creșteri la pensie. Daniel Baciu: „Vor vedea creșteri de peste 80-90%”

26 May, 09:46 • Bumbeneci Diana
Șeful Casei de Pensii face anunțurile așteptate de către toți pensionarii. Vor fi majorări substanțiale pentru anumiți români.
Românii care vor avea în viitor cele mai mari creșteri la pensie. Daniel Baciu: „Vor vedea creșteri de peste 80-90%”

Sunt vești excelente pentru beneficiarii de pensie. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că, începând cu 1 septembrie, pensionarii care au cotizat peste 40 de ani, dar în prezent au pensia minimă, vor avea parte de creșteri de 80-90%. De asemenea, cei care au avut un stagiu de cotizare de sub 25 de ani vor rămâne cu aceeași pensie.

Majorări de pensie pentru 3 milioane de români

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Anunțul care va bucura toți românii. Ministrul Florin Barbu: „Au intrat banii în conturi”

În iunie se tipăresc deciziile de pensionare. Daniel Baciu a explicat că în luna iunie se vor tipării deciziile de pensionare, iar oamenii vor știi exact cât vor primi de la 1 septembrie.

pensie
pensie

„Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor„, a explicat șeful Casei de Pensii.

Pe talonul de pensie vor apărea noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte, și vor fi incluse mici modificări specifice.

Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a precizat Daniel Baciu.

Te-ar mai putea interesa: Anunțul zilei de la Guvern! Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult