- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii, dependenți de internet. Care sunt motivele pentru care oamenii pierd atât de mult timp în fața unui ecran

13 Apr, 17:52 • Constantin Cristina
Românii petrec mai mult timp pe internet decât europenii. Potrivit unui studiu, aceștia pierd zilnic 7 ore și 3 minute în mediul online, dar care sunt adevăratele motive pentru care oamenii petrec atât de mult timp în fața ecranului.
Românii, dependenți de internet. Care sunt motivele pentru care oamenii pierd atât de mult timp în fața unui ecran

Românii au devenit dependenți de internet. Aceștia i-au întrecut deja pe americani și austrieci care petrec mult mai puțin timp în fața unui ecran.

Românii pierd în medie pe zi 423 de minute în mediul online, adică 7 ore și 3 minute, iar americanii au o medie de 419 minute, austriecii petrec cinci ore și jumătate, în timp ce germanii petrec puțin peste cinci ore, conform unui studiu realizat de compania Atlas VPN.

Citește și: Curtea Europeană de Justiție, decizie cu privire la „dreptul de a fi uitat” în mediul online: Google trebuie să elimine din rezultatul căutărilor informațiile „vădit inexacte”

Românii sunt dependenți de internet

Danemarca este singura țară europeană dintre cele incluse în studiu care dedică cel mai puțin timp în mediul online, nici cinci ore alocate.

internet
internet

Dacă tot românii petrec atât de mult timp în fața unui ecran, ar fi bine să aflăm și ce anume caută în cele 7 ore zilnice. Șase utilizatori spun că folosesc internetul pentru a găsi informații, iar peste 50% susțin că folosesc mediul online pentru a ține legătura cu familia.

Sub 50% spun că preferă să asculte muzică, să caute emisiuni sau se uită la videoclipuri, iar 44,3% caută inspirație și idei noi.

Un lucru bun este că față de anul trecut, românii au reușit să scadă activitatea din mediul online cu 20 de minute. Studiul a fost realizat la nivel mondial și a avut în vedere utilizatorii de internet cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani.

Alte articole: Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a-ți promova cu succes afacerea în mediul online