- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii încearcă să fenteze sistemul! Ce au încercat să cumpere cu ajutorul cardului pentru energie

09 Mar, 12:25 • Cornel Ghimeșan
Cu toate că autoritățiile au explicat destul de clar românii pot folosi cardurile pentru energie doar pentru plata facturilor, multe persoane au încercat să le folosească în cu totul alte scopuri.
Românii încearcă să fenteze sistemul! Ce au încercat să cumpere cu ajutorul cardului pentru energie

Românii sunt inventivi când vine vorba de soluționarea problemelor, cu toată că de cele mai multe ori nu apelează la cele mai ortodoxe metode. Acest lucru s-a întâmplat și cu cardurile de energie, pe care mai mulți au încercat să le folosească în cu totul alte scopuri. Peste 11.000 de erori au apărut la plățile încercate prin intermediul cardurilor de energie. O parte dintre beneficiari au încercat să plătească facturile pentru o adresă diferită, însă unii au avut chiar și alte idei. Mai mulți români au încercat să își plătească ratele la casă în timp ce alții au vrut să își achiziționeze piese de bicicletă cu ajutorul voucherelor.

Citește și: Carburanții se scumpesc din nou. Motorina și benzina ajung la un nou record pe 9 martie

Până în acest moment, peste 300.000 de români și-au achitat facturile prin intermediul cardului de energie, iar în media facturile achitate au fost de 312 lei. Dintre aceștia 54.000 de români au încercat să efectueze plata online, însă 11.000 dintre acestea au fost respinse. Unul dintre motive a fost că oamenii au încercat să achite factura pentru o altă adresă decât aceea pentru care fusese emis cardul de energie. În alte cazuri factura nu fusese scanată corespunzător sau lipseau o parte dintre documentele necesare.

Românii sunt cât se poate de inventivi

Foarte mulți români au încercat să folosească cardurile de energie în cu totul alte scopuri. Conform informațiilor transmise de Guvern au existat numeroase persoane care ar fi încercat să folosească aceste carduri pentru a-și achita rata pentru casă, iar alții chiar au încercat să își cumpere biciclete sau piese pentru acestea.

Cei care beneficiază de acest sprijin pot folosi cardul de energie pentru a achita facturile. Aceștia au următoarele modalități de plată: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Pentru a beneficia de sprijin, venitul net/coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depăşească 2.000 lei/lună.

Citește și: Bani înapoi pentru români de la furnizorii de energie. Cum au fost „umflate” facturile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult