- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își pot lua adio de la bonuri de masă și tichete de vacanță. Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă și cu salariile. „După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim”

19 Oct, 09:18 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare noile măsuri fiscale. Va fi majorat salariul minim și se taie bonurile de masă și tichetele de vacanță.
Românii își pot lua adio de la bonuri de masă și tichete de vacanță. Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă și cu salariile. „După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim”

Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare noile măsuri fiscale! Crește salariul minim și se taie bonuri de masă și tichete de vacanță.

Marcel Ciolacu face un nou anunț pentru milioane de români

Șeful Executivului a fost întrebat și când vor produce efecte măsurile fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament, premierul Marcel Ciolacu a declarat că imediat după ce legea va fi promulgată. Primele măsuri intră au aplicabilitate începând cu 1 noiembrie, iar următoarele vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, deoarece procedurile de schimbare a Codului Fiscal sunt mai dificile.

Vezi și: Măsurile fiscale devin legi în România. Lista măsurilor ce vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024

„În momentul în care legea este promulgată. Vineri o să facem şedinţă de guvern, săptămâna viitoare urgent şedinţă cu toţi partenerii sociali.

După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim în construcții și agricultură. Vom chema și patronatele, și sindicatele, să stabilim cuantumul creșterii salariului minim pe economie pentru construcții şi agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă niciun leu la salariu, așa cum am promis.

Propunerea finală trebuie să fie acceptată şi de partenerii sociali. Nu are importanță ce propune Ministerul de Finanțe sau ce consider eu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„S-a dovedit, încă o dată, că sunt ipocriți. Faptul că în PNRR au trecut aceste măsuri în reforma fiscală, au spus că România trebuie să ia aceste măsuri, au știut că România va trebui să ia aceste măsuri, cu toate acestea au atacat la CCR astfel încât să ne fie greu să închidem deficitul bugetar pe anul acesta”, a spus Ciolacu.

Amintim că Legea privind măsurile fiscal-bugetare, pentru care Guvernul Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament, este constituțională.

Legea măsurilor fiscal-bugetare este constituțională, a decis, ieri, Curtea Constituțională. Procedura a respectat Constituţia României, iar Curtea Constituţională a reținut că dispoziţiile legale au fost adoptate în marja de apreciere şi oportunitate în materie financiar-fiscală.

Curtea Constituțională a României a hotărât cu majoritate de voturi că obiecţia este neîntemeiată, iar legea în ansamblul său este constituțională.

Așadar, documentul legislativ privind măsurile fiscal-bugetare poate fi promulgat de către președintele României. Ulterior, legea intră oficial în vigoare în termen de trei zile.

Poți citi: Măsurile fiscale asumate de Guvern sunt legale! Curtea Constituțională a respins sesizările făcute de USR și Forța Dreptei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult