- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își pot lua adio de la cartelele SIM și eSIM. Apare un nou card de memorie pentru serviciul de telefonie mobilă

03 Mar, 09:45 • Lupu Alexandra
Anunț important pentru români! Cartelele SIM și eSIM vor dispărea. Iată care este noul card de memorie pentru serviciul de telefonie mobilă.
Românii își pot lua adio de la cartelele SIM și eSIM. Apare un nou card de memorie pentru serviciul de telefonie mobilă

Este oficial! Qualcomm și Thales au confirmat că SIM și eSIM vor dispărea, urmând să fie integrat un nou card de memorie, anunță stiripesurse.ro. Acesta poartă numele de iSIM și este o adevărată inovație pentru serviciul de telefonie mobilă. Apariția lui este una convenabilă, având în vedere că era cartelelor de acest tip era în declin.

Cartelele SIM și eSIM vor dispărea

Qualcomm și Thales au anunțat cu puțin timp în urmă că SIM și eSIM vor deveni de domeniul trecutului în cele ce urmează. Reprezentanții confirmă că va apărea un nou card de memorie pentru serviciile de telefonie mobilă, acesta purtând numele de iSIM. În comparație cu vechile variante, noua inovație pare a fi mult mai avantajoasă, atât din punct de vedere al spațiului, cât și al banilor.

Citește și: Două mari companii de telefonie mobilă, Orange și Vodafone, testează împreună tehnologia 5G. România este țara pe care au ales-o pentru desfășurarea testelor, acest lucru fiind o premieră

Noua cartelă este introdusă direct în procesorul principal al telefonului și aduce aceleași promisiuni pentru înscrierea digitală. Astfel, dispozitivele nu o să aibă nevoie de un cip special și dedicat, iar în acest fel, utilizatorii vor putea economisi atât spațiu, cât și resursele financare pe care le alocau anterior pentru serviciile de telefonie mobilă. Până la ora actuală, nu se știe exact care sunt primele telefoane care vor funcționa pe baza acestui card de memorie.

Cartelele SIM și eSIM dispar
Cartelele SIM și eSIM dispar

Furnizorul nu trebuie să actualizeze sistemele pentru a accepta telefoanele care vor funcționa pe baza noului card de memorie. Având în vedere că acesta are la bază promisiunile digitale și este incorporat direct în procesorul principal al mobilului, acest lucru înseamnă că oamenii vor avea mai mult loc pentru componentele performante, precum bateriile. În cele din urmă, noua invenție poate încuraja mai mulți producători să folosească cardurile de memorie digitale, astfel, tehnologia va fi mult mai ușor de implementat.

Odată cu apariția acestei invenții, se așteaptă o schimbare la scară largă. Din acest punct de vedere, este bine de știut că, în cele ce urmează, este posibil ca majoritatea operatorilor să folosească cardurile iSIM. Momentul apariției este unul convenabil, având în vedere că era acestor cartele era deja în declin.

Vezi și: Drepturile românilor vor fi încălcate! Statul va accesa datele personale din laptop sau telefon