- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își vor primi pensiile înainte de Paște. Ministerul Muncii anunță data la care pensionarii vor încasa banii

25 Apr, 14:54 • Fundeanu Madalina
Pensiile vor ajunge în buzunarele românilor înainte de Paște. Decizia oficială a fost anunțată de Ministerul Muncii.
Românii își vor primi pensiile înainte de Paște. Ministerul Muncii anunță data la care pensionarii vor încasa banii

Guvernul a stabilit joi, 25 aprilie, că pensiile aferente lunii mai se vor plăti înainte de Paște, iar CNPP va vira banii până în 30 aprilie către Poşta Română şi bănci. Valoarea totală ajunge la 9.331.399 mii de lei, conform News.ro.

Pensiile vor ajunge în buzunarele românilor înainte de Paște

„La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern şi un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale. Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024”, anunţă, joi, Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

CNPP va vira banii până pe 30 aprilie către Poşta Română şi băncile comerciale cu care are încheiate convenţii pentru plata acestor drepturi.

Ai mai putea citi și: Marcel Ciolacu anunță planul pentru investiții la Timișoara. „Am venit astăzi cu proiecte care au un impact major asupra dezvoltării județului”

pensii, pensionari
pensii

„Devansarea plăţii pensiilor înainte de sărbătorile de Paşte presupune un efort susţinut pentru care vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, colegilor din minister, Casei Naţionale de Pensii Publice şi caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenţii şi, nu în ultimul rând, reprezentanţilor Poştei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, conform comunicatului de presă.

Potrivit documentului în cauză, în ceea ce privește plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, va fi virată către Compania Naţională Poşta Română SA suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat.

Suma totală necesară pentru plata în avans ajunge până la 9.331.399 mii de lei.

Premierul Marcel Colacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că se adoptă hotărârea de care permite virarea banilor înaintea sărbătorilor de Paşte, el arătând că este un gest firesc de respect faţă de seniorii României.

„Adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României”, a spus premierul.

Vezi și: Semnal de alarmă de la BNR, 1 din 4 firme românești sunt aproape de insolvență. Sfaturile unui expert pentru a identifica companiile „zombie”