- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi tichete de 430 de lei de persoană, acordate de la 1 aprilie 2024. Care români sunt eligibili

01 Apr, 08:54 • Cornel Ghimeșan
Din data de 1 aprilie 2024. românii vor primi un impuls semnificativ în explorarea și participarea la evenimente și activități culturale din țară, sub forma tichetelor culturale. Acestea reprezintă o inițiativă inovatoare prin care statul sprijină angajații în accesarea diverselor evenimente și experiențe culturale.
Noi tichete de 430 de lei de persoană, acordate de la 1 aprilie 2024. Care români sunt eligibili

Noi tichete de 430 de lei de persoană, acordate de la 1 aprilie 2024. Tichetele culturale pot fi utilizate pentru achiziționarea de bilete sau abonamente la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri, expoziții, cărți, albume muzicale și filme, oferind oportunități variate pentru a explora și susține sectorul cultural, scrie Capital.

Noi tichete de 430 de lei de persoană, acordate de la 1 aprilie 2024

Ministerul Finanțelor a furnizat detalii cu privire la valoarea tichetelor, care poate ajunge până la 210 lei lunar, sau 430 lei pentru evenimente speciale sau ocazionale. Această inițiativă vine ca un impuls binevenit pentru sectorul cultural, care a fost grav afectat de pandemie.

Mai mult decât sprijinirea angajaților, această măsură are ca scop revitalizarea și promovarea culturii în România, având un impact pozitiv asupra instituțiilor și artiștilor din domeniul cultural.

Citeşte şi: Vouchere de 1.900 de euro pentru românii care stau la curte. Peste 30.000 de gospodării vor beneficia de ajutor. Vezi condițiile 

În plus față de tichetele culturale, anul 2024 aduce și o actualizare a voucherele de vacanță. Angajații vor primi vouchere în valoare de 1.600 de lei, față de 1.450 de lei cât s-au acordat anterior, conform unei ordonanțe de urgență anterioare. Această măsură este menținută cel puțin până în 2026 și se aplică atât angajaților din instituțiile publice, cât și celor din companiile private. Voucherele de vacanță permit beneficiarilor să beneficieze de servicii de cazare și masă în unitățile înscrise în program, fiind valabile doar pe teritoriul României.

Pentru a facilita accesul și utilizarea acestor beneficii, s-a introdus posibilitatea emiterii și utilizării tichetelor culturale și a voucherelor de vacanță pe suport electronic virtual. Această măsură vine să eficientizeze procesul de acordare și utilizare a acestor beneficii, contribuind la sporirea accesibilității și utilizării lor.

Citeşte şi: Ministrul Muncii aduce vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii cărora li se adaugă între 800 și 1.000 de lei la pensii

Tichetele culturale reprezintă, conform articolului 21 din Legea nr. 165/2018, bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor culturale, reprezentând astfel un instrument important în promovarea și susținerea culturii în România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult