- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot cumpăra cireșe din piețele din Cluj! Cât costă un kilogram de cireșe aduse din Grecia

14 May, 11:22 • Lupu Alexandra
Au apărut cireșele în piețele din Cluj. Iată cât costă un kilogram.
Românii pot cumpăra cireșe din piețele din Cluj! Cât costă un kilogram de cireșe aduse din Grecia

Au apărut cireșele în piețele din Cluj! Fructele nu sunt din producție autohtonă, ci de import, spune ziare.com. Cireșele scoase la vânzare în piețele din Mănăștur sunt aduse din Grecia.

Cât costă cireșele din piețele din Cluj

În ciuda faptului că suntem în prima parte a lunii mai, se pare că au apărut cireșele în piețele din Cluj. Ele sunt deja renumite din simplul fapt că sunt regăsite la un preț piperat, practicat de comercianții care le vând. Cireșele din piețele clujene nu sunt din producție autohtonă, ci provin din import.

Fructele scoase la vânzare în piețele din Mănăștur sunt aduse din Grecia și costă în jur de 50 lei kilogramul. În paralel, în piața Mihai Viteazu din Cluj, tariful este unul mult mai mare: un kilogram se vinde cu 60 lei.

Citește și: Atenţie! Cel mai apreciat desert al veganilor a fost retras de pe piaţă! Motivul deciziei este unul incredibil

Zilele trecute, unii comercianți au scos la vânzare cireșe și la 100 lei kilogramul. Fructele erau aduse din țări cu o climă mult mai caldă decât cea a României. Partea bună este că vremea se încălzește în următoarea perioadă la Cluj, astfel, românii ar putea găsi pe piețe cireșe românești, cu prețuri mai mult decât acceptabile. Marius Roman relatează că primul soi românesc din aceste fructe ar putea apărea pe tarabe între 20 și 25 mai 2023.

„Anul acesta se pare că pomii pornesc un pic mai greu în vegetație, ceea ce nu este de rău deloc, în sensul că lunile februarie și martie au fost un pic mai reci.

Estimăm că primul soi de cireșe care se maturează la noi în plantație și în condițiile pedoclimatice sau microclimatul din zona județului Ialomița, mai precis Coșereni, undeva în jurul datei de 20 mai, preconizăm că se va matura soiul Early Lory.

Este unul dintre cele mai timpurii soiuri care se maturează în România și la noi în zonă în jurul datei de 20 mai, să zicem cel târziu 25 mai”, a declarat Ing. Marius Roman pentru Agrostrategia.

Cireșe
Cireșe

În București, primele cireșe aduse în acest sezon sunt din Spania și Grecia. Românii s-au plâns deja de banii pe care ar trebui să-i scoată din buzunare pentru un kilogram, dar mai mult decât atât, au menționat că nu ar putea să cumpere nici măcar sâmburii, având în vedere prețurile care se practicau în piețe.

„Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus un pensionar.

„Deocamdată mai aşteptăm, poate mai scad preţurile”, a precizat un client.

În Piața Băneasa, un kilogram se vindea cu 160 lei. Fructele erau aduse din Grecia. Totodată, cireșele mai mari costă 200 lei. În Sibiu, un kilogram costă în jur de 100 lei, fructele fiind aduse din Spania. În Piața Centrală din Buzău, pentru un kilogram de cireșe din Grecia, românii trebuie să scoată din buzunare 60 lei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Inedit! Românii pot cumpăra de pe piață căpșuni crescute într-un amestec făcut din coajă de nucă de cocos. Cât costă un kilogram