- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot primi fonduri europene între 21 și 94 de euro pe zi. A fost publicat ghidul

21 Oct, 11:24 • Bumbeneci Diana
Nou sprijin din fonduri europene, între 21 și 94 EURO/zi. Ghidul a fost publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Românii pot primi fonduri europene între 21 și 94 de euro pe zi. A fost publicat ghidul

Începând cu această perioadă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) oferă mai multe fonduri europene pentru români. AFIR lansează mai multe linii de finanțare pentru fermierii car vor să beneficieze de sprijin din fonduri europene. Intervenția DR 37 – transfer de cunoștințe, vine în sprijinul furnizorilor de formare profesională care răspund nevoilor de cunoaștere și informare a fermierilor.

Fonduri europene pentru români

Potrivit Ghidului solicitantului pentru intervenția DR 37, scopul acesteia este modernizarea sectorului agricol prin sprijinirea schimbului de cunoștințe și diseminarea rezultatului final între actorii implicați, în vederea asigurării unui flux optim de cunoștințe.

Mai exact, prin acordarea acestui sprijin, Ministerul Agriculturii are în plan să ajute fermierii să-și organizeze mai bine afacerile pe acre aceștia le au. Sprijinul acordat din fonduri europene diferă în funcție de varianta pentru care aceștia depun dosarele. Cele 3 variante de cost unitar standard sunt:

Fonduri europene
Fonduri europene

Vezi și: O nouă schemă de ajutor pentru români. Se oferă 500 de milioane de euro de la MADR

  • COST UNITAR STANDARD (A) – FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU CAZARE – include costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte. Valoare CUS: 94 euro/persoană/zi.
  • COST UNITAR STANDARD (B) – FAȚĂ ÎN FAȚĂ FĂRĂ CAZARE – include costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte. Valoare CUS: 67 euro/persoană/zi.
  • COST UNITAR STANDARD (C) – ONLINE. Valoare CUS: 21 euro/persoană/zi.

Poți citi mai multe informații despre acest sprijin AICI.

Vezi și: Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult