- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii preferă tot mai mult mâncarea fast-food. Marian Gogu, directorul general al KFC România: „Vedem o migrare a consumatorilor dinspre restaurantele à la carte”

18 Apr, 20:34 • Bumbeneci Diana
Marian Gogu, directorul general al KFC România susține că românii sunt tot mai interesați de mâncarea de tip fast-food.
Românii preferă tot mai mult mâncarea fast-food. Marian Gogu, directorul general al KFC România: „Vedem o migrare a consumatorilor dinspre restaurantele à la carte”

Marian Gogu, directorul general al KFC România susține că s-a raportat o migrare a consumatorilor dinspre restaurantele à la carte către cele de tip fast-food. Oamenii sunt atenţi la modul în care îşi cheltuie banii. În 2022, compania care operează reţeaua de restaurante KFC a obţinut vânzări de 950 mil. lei, plus 29%, anunță Zf.

Tot mai multe persoane preferă fast-food

Vedem o migrare a consumatorilor dinspre restaurantele à la carte către cele de tip fast-food. Oamenii sunt atenţi la modul în care îşi cheltuie banii. În 2022, compania care operează reţeaua de restaurante KFC a obţinut vânzări de 950 mil. lei, plus 29%
Marian Gogu, directorul general al KFC România: Suntem un barometru pentru mersul economiei. Momentan vedem creştere în vânzări şi nu este evidentă o migrare a consumatorilor către covrigării”, a transmis Marian Godgu.

Conform sursei citate, brandul KFC, prezent pe plan local în sistem de franciză, adus de Sphera Franchise Group în 1997, a ajuns la 100 de restaurante în România. Avansul like for like, fără expansiune, a fost de 21,8%, peste inflaţie, semn că a existat o creştere reală, nu doar una alimentată de scumpiri.

Românii au devenit mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii şi astfel migrează de la restaurantele à la carte, văzute a fi mai scumpe, către cele de tip fast-food, spune Marian Gogu, directorul general al KFC România.

Te mai poate interesa și: Se activează planul de austeritate? Statul român începe concedierea angajaților și tăierea salariilor bugetarilor. Boloș: „Reformele nu se fac cu mânuși. Avem data limită”

„Vedem o migrare dinspre restaurantele clasice, à la carte, către noi. O dovadă în acest sens o reprezintă creşterea numărului de tranzacţii din cadrul restaurantelor KFC. Totuşi, un alt factor care contribuie la această evoluţie îl reprezintă faptul că, spre deosebire de 2021 şi prima parte din 2022, acum nu mai există restricţii, aşa că oamenii ies la restaurant mai degrabă decât să comande acasă.

În perioadele dificile din punct de vedere economic are loc o astfel de migraţie dinspre restaurantele clasice spre cele

fast-food. Totodată, un alt fenomen care se întâmplă este acela în care de la restaurantele de tip fast-food, oamenii migrează către covrigării şi patiserii.

Marian Gogu spune că această schimbare nu se observă însă acum, într-o perioadă marcată de inflaţie record.

Ai mai putea citi: Cât ar trebui să fie pensia românilor pentru un trai decent. Marius Budăi: „Am spus-o şi în 2010, 2012 când a fost acea perioadă de tăieri de salarii, de taxări de pensii, că austeritatea în perioadă de criză nu este o soluţie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult