- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii primesc adevărul despre concedieri! Marcel Boloș: „Trebuie revizuit numărul de bugetari”

28 Apr, 20:20 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloş a făcut noi declarații despre concedieri. Oficialul susține că trebuie să se facă rapid dreptate. 
Românii primesc adevărul despre concedieri! Marcel Boloș: „Trebuie revizuit numărul de bugetari”

Ministrul Investiţiilor europene, Marcel Boloș, vorbeşte deja despre concedieri. Este vorba despre un al doilea scenariu, după cel referitor la tăierea salariilor bugetarilor, anunță Antena3. Toate măsurile ar urma să fie prezentate oficial începând cu 1 mai.

Românii primesc adevărul despre concedieri

Oficialul vorbeşte într-un interviu recent despre revizuirea numărului de bugetari, precizând însă că nu vrea să bulverseze.

„Scenariul doi constă în revizuirea numărului de bugetari. Acest scenariu trebuie asumat politic, este o decizie de coaliție.

Va trebui să fie o reducere semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile. Nu vreau să bulversez pe cei din sectorul public, dar e o realitate reforma, e scrisă negru pe alb în PNRR”, a declarat Marcel Boloș.

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

Marcel Boloș, despre concedieri
Marcel Boloș, despre concedieri

Prima variantă, cea legată de tăierea salariilor bugetarilor, a fost respinsă deja de coaliția de guvernare.

Oficialul a precizat că acest scenariu trebuie asumat politic și decis de coaliţia de guvernare.

„Nu ne putem ascunde, nu este o poziție lăudabilă. Nu știu dacă supraimpozitarea se poate aplica doar bugetarilor, este o chestie de drept constituțional.

Ca specialist în finanțe, o regulă fiscală trebuie să fie unitară”, susține Marcel Boloș, ministrul liberal al investițiilor europene, potrivit libertatea.ro.

Te mai poate interesa astăzi și: MAE: Alertă de călătorie pentru toți românii care trec granița în minivacanța de 1 mai

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult