- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii primesc bani pentru cumpărături înainte de Crăciun. Cine beneficiază de 1700 de lei gratis de la Guvern

22 Oct, 16:22 • Bumbeneci Diana
Pentru că alimentele s-au scumpit din nou, românii vor primi mai mult sprijin în perioada sărbătorilor de iarnă. Guvernul oferă noi sume de bani chiar înainte de Crăciun.
Românii primesc bani pentru cumpărături înainte de Crăciun. Cine beneficiază de 1700 de lei gratis de la Guvern

Românii primesc sprijin financiar pentru cumpărarea de alimente încă din vara anului 2022. Acest ajutor financiar înainte de Crăciun vine din partea statului pentru persoanele cu situații financiare aparte. În ultima lună a anului, pensionarii și cei cu venituri mici vor primi bani pe cardurile pentru alimente și mese calde.

Ajutor financiar înainte de Crăciun

Decembrie este ultima lună din an în care românii vor beneficia de sprijinul financiar. Cardurile vor fi alimentate însă chiar și în 2024. La categoria persoanelor vulnerabile se încadrează pensionarii și românii ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei. Printre cetățenii cu venituri reduse eligibili în program se numără și cei ce suferă de handicap, fie ei copii sau adulți

„În urma negocierilor purtate anterior de ministrul Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, inclusiv din 2024 înainte”, a transmis Marcel Ciolacu la sfârșitul verii.

Vezi și: Proiect inedit pentru elevi. Acces gratuit la concerte, spectacole și instituții culturale

Voucherele sunt alimentate o dată la două luni cu suma de 250 de lei, iar acestea sunt acceptate de tot mai multe unități din țară, pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.

Alimente mai ieftine pentru români

În situația în care cetățenii folosesc în alt scop tichetele, spre exemplu pentru cumpărarea de băuturi alcoolice sau țigări, aceștia riscă să primească amenzi mari.

Ajutor financiar înainte de Crăciun
Ajutor financiar înainte de Crăciun

„Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.”, potrivit explicațiilor oferite de Ministerul Muncii.

Cea mai recentă tranșă de bani a fost virată către cetățeni în luna octombrie, așa că aceștia pot profita de prețurile reduse cu până la 43% la alimente. Aceste reduceri au fost aplicate recent, ca urmare a Ordonanței de Urgență ce prevede plafonarea adaosurilor comerciale.

„Românii care merg să folosească sprijinul zilele acestea vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază, după ce ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale a început să producă efecte.

Pensionarii din România vor primi un nou ajutor din partea statului: Bani în plus de la începutul anului 2024 dacă proiectul de lege se va concretiza

Pensionarii din România vor primi un nou ajutor din partea statului: Bani în plus de la începutul anului 2024 dacă proiectul de lege se va concretiza

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne.”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

În cazul în care românii nu primesc banii la timp, aceștia trebuie să sesizeze respectiva situație la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale sau la casele teritoriale de pensii, respectiv la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Vezi și: Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult