- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii primesc sprijin de 750 de lei, începând de astăzi! Ajutoare pentru montarea repartitoarelor de căldură

15 Apr, 21:01 • Fundeanu Madalina
Ajutoare de 750 de lei pentru montarea repartitoarelor de căldură. Se oferă chiar de astăzi, 15 aprilie! 
Românii primesc sprijin de 750 de lei, începând de astăzi! Ajutoare pentru montarea repartitoarelor de căldură

În 2024, statul român oferă unei anumite categorii de români un ajutor financiar prin care să le permită oamenilor să își monteze repartitoare de căldură. Aceste ajutoare se oferă începând chiar de astăzi, potrivit Antena 3 CNN.

Ajutoare de 750 de lei pentru montarea repartitoarelor de căldură. Se oferă chiar de astăzi, 15 aprilie!

În acest an, persoanele cu venituri reduse vor primi un ajutor de cel mult 750 de lei, sumă ce va fi folosită pentru montarea de repartitoare. Banii pot fi folosiţi pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în propriile locuințe.

Termenul pentru compensarea costului de achiziție şi montare a repartitoarelor de căldură va fi amânat, după cum apare în proiectul de OUG de la Ministerul Investițiilor, până pe 31 august 2024.

Începând cu 15 aprilie, persoanele vulnerabile vor putea folosi acest sprijin financiar alocat pentru a compensa costul asociat achiziției și instalării de repartitoare. Cu alte cuvinte, banii pentru repartitoare vin pe un card după modelul cardului de energie.

Citește și: Hidroelectrica, anunț pentru toți clienții săi. Noile oferte sunt valabile de astăzi, 15 aprilie

repartitoare căldură
repartitoare căldură

Cine beneficiază de acest ajutor

Ajutorul se acordă familiilor cu venituri medii individuale sub pragul de 2.000 de lei, sub forma unui card de energie, distribuit de Poșta Română. Acesta permite respectivului proprietar să beneficieze de sprijin pentru costurile cu energia și să compenseze achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

Plățile pot fi făcute online, prin mandat poștal sau la agentul poștal. Plata online se poate face prin platforma Poștei Române. Aici trebuie să introduci codul cardului de energie, CNP-ul beneficiarului și să încarci documentele necesare: cartea de identitate, cardul de energie și factura din partea firmei care a montat repartitoarele sau certificatul de validare a datoriei din partea asociației de proprietari sau locatari, în cazul în care achiziția și montajul s-a făcut prin aceasta.

Plata prin mandat poștal se efectuează la orice unitate poştală sau la poștașul care vine la domiciliul tău. Aici trebuie să completezi plata către contul furnizorului de energie sau al asociației de proprietari/locatari și să primești dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății.

Nu în ultimul rând, plata se poate face la poștaşul care vine direct acasă, cu un terminal mobil. Aici trebuie să prezinți cardul de energie, actul de identitate și factura sau certificatul de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari.

Vezi mai multe știri: Se adaugă bani la salariul unor români. Veniturile pot ajunge până la 8.000 de lei