- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii rămân fără mașini în Grecia! 3 lucruri importante pe care să le faci ca să nu ți se fure vehiculul când ești în vacanță

21 Aug, 14:15 • Constantin Cristina
Mașinile românilor cad pradă hoților din Grecia. Iată 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când mergi în vacanță.
Românii rămân fără mașini în Grecia! 3 lucruri importante pe care să le faci ca să nu ți se fure vehiculul când ești în vacanță

Românii care și-au petrecut concediul în această vară în Grecia s-au confruntat cu probleme serioase pe parcursul sejurului. Mai mulți au raportat că hoții le-au spart mașinile și le-au furat diverse bunuri, a informat ziare.com.

Citește și: Băutura tradițional românească pentru care nemții au ajuns să stea la coadă ca să-l cumpere „Spun că este bună şi foarte tare”

Românii rămân fără mașini în Grecia! 3 lucruri importante pe care să le faci ca să nu ți se fure vehiculul când ești în vacanță

Deși mașinile erau parcate în locuri aglomerate, hoții nu au dat înapoi indiferent că era zi sau noapte. Astfel, Administratorul Forum Thassos, grupul de Facebook unde au apărut adesea astfel de plângeri, a explicat că, într-adevăr, față de anii trecuți sunt mai multe cazuri, dar și că este „o nouă realitate”.

„Am aprobat anul acesta câteva postări cu furturi. Nu le-am numărat, probabil în jur de 10 în Thassos și vreo alte 10 pe alt grup din alta destinație. Comparativ cu anii trecuți, da, sunt mai multe cazuri. Este o nouă realitate pe care încercăm să o înțelegem și să ne adaptăm la ea. Pentru că este foarte important să știm ce să facem”, a scris Dan Dragan pe grup.

Grecia
Grecia

Dan Dragan a mai scris că există trei lucruri importante pe care turiștii români trebuie să le aibă în vedere atunci când merg cu mașina în vacanță în Grecia.

„1) De exemplu trebuie să știm că nu lăsăm lucruri de valoare în mașină. Chiar dacă există ghinionul să nimerească un hoț la mașină noastră, dacă n-ar avea ce să ia, am avea doar paguba unui geam spart de exemplu, asta dacă nu cumva bruiază închiderea centralizată și intră fără să spargă ceva.

2) În al doilea rând e bine să verificăm ușile după ce închidem din telecomandă, pentru a evita varianta cu bruiajul de mai sus.

3) În al treilea rând, și cel mai important, este bine să declarăm evenimentele respective la autorități. Pentru că doar așa pot avea o privire de ansamblu, reală, asupra locurilor în care se întâmplă și a lucrurilor care se întâmplă – mod de lucru.

În luna iulie a acestui an au venit pe insulă cu ferry aproximativ 260.000 turiști. Au fost raportate oficial doar 4 cazuri tot anul. Thassos în special și Grecia în general sunt, contrar aparențelor de moment, destinații sigure. Rata criminalității este scăzută. Iar dacă undeva crește, trebuie ca autoritățile să știe acest lucru astfel încât să redimensioneze efectivul de agenți, să facă operațiuni de filaj sau flagrant, să învețe și să prevadă modul de lucru și locul în care vor acționa”, mai arată postarea.

Alte articole: O nouă metodă de înșelătorie! O femeie s-a dat drept măicuță și s-a ales cu 30.000 de euro. Ce promitea escroaca pentru a face bani cu sacul