- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii riscă să piardă voucherele pentru alimente! „Vom modifica Ordonanța și pentru cei care sunt în această situație le vom retrage cardurile sociale”

09 Aug, 09:44 • Bumbeneci Diana
Riscați să rămâneți fără voucherele pentru alimente. Anunțul făcut de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.
Românii riscă să piardă voucherele pentru alimente! „Vom modifica Ordonanța și pentru cei care sunt în această situație le vom retrage cardurile sociale”

Riscați să pierdeți cardurile pentru alimente. Guvernul anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun cu voucherele pentru alimente ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul.

Românii riscă să piardă voucherele pentru alimente

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei.

Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunţat MIPE.

Aproximativ 2,5 milioane de români beneficiază de cardurile emise prin programul „Sprijin pentru România” care vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august 2023, conform spuselor reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Banii care vor intra pe cardurile oamenilor sunt asigurați de către MIPE, iar suma totală ajunge la 625 de milioane de lei, bani destinați persoanelor vulnerabile

Numărul persoanelor care beneficiază de acest ajutor din partea statului este de circa 2,5 milioane. Aceștia beneficiază de bani o dată la două luni, și sunt alese în funcție de o listă de criterii oferită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Te mai poate interesa în acest context și: A fost anunțată data limită până la care românii mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Autoritățile anunță ce documente sunt necesare

Card energie
Card energie

Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede. Programul ”Sprijin pentru România” funcţionează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflaţi în situaţii dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Vezi și: Pensii 2024. Fosta șefă a Casei de Pensii a spus adevărul! Pensionarii află ce venituri vor primi începând cu 1 ianuarie. Promisiunile au fost în zadar!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult