- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt tot mai interesați de asigurările de viață! Cu cât a crescut numărul familiilor care au beneficiat de sprijin financiar în 2021

29 Nov, 11:59 • Gorgorin iulia
Românii aleg asigurările de viață! Numărul familiilor care au beneficiat de sprijin financiar în baza asigurărilor de viaţă a crescut anul trecut în condiţiile în care numărul dosarelor de daună plătite de către companiile de profil pe acest segment de business a urcat cu 57%, în 2021 comparativ cu anul 2020, ajungând la peste 75.000 de dosare.
Românii sunt tot mai interesați de asigurările de viață! Cu cât a crescut numărul familiilor care au beneficiat de sprijin financiar în 2021

În anul 2021, românii au ales mai mult decât oricând în ultimii ani protecția financiară oferită de asigurările de viață.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), valoarea totală plătită în 2021 de companiile de asigurări în baza acestor poliţe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, depăşind 305 milioane lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Citiți și: Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, companiile VIG în România, au adus un profit brut de 20,4 mil. euro la finalul primelor 9 luni din 2022. Subscrierile au crescut cu peste 38%, la 571 mil. euro

„Asigurările de viaţă sunt un aliat pe termen lung pentru stabilitate financiară şi protecţie, individuală, a celor dragi nouă, a familiilor noastre. Fiecare dintre noi se întreabă cum îşi poate proteja mai bine viitorul, cum poate face faţă evenimentelor neprevăzute, pentru că avem nevoie, cu toţii, să trăim cu sentimentul siguranţei pentru o viaţă sănătoasă. De aceea, este esenţial să creştem nivelul de acces al consumatorilor la astfel de soluţii adecvate pentru protecţie, pentru bunăstarea populaţiei pe termen lung”, a precizat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR, conform Agerpres.

Piaţa asigurărilor de viaţă a continuat să crească în semestrul I din 2022, volumul primelor brute subscrise pe acest segment atingând un nivel de circa 1,48 miliarde lei, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, la nivel local, ponderea asigurărilor de viaţă în totalul pieţei de asigurări, deşi într-o creştere constantă în ultimii ani, rămâne sub media europeană: 17% versus o medie 60%.

De altfel, principalele motive care i-ar determina pe români să încheie o poliţă de asigurare de viaţă sunt veniturile mai mari, precum şi un nivel mai bun de informare despre beneficiile asigurărilor, potrivit Barometrului UNSAR- IRES de anul acesta.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasiguratorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

Citiți și: Salariu minim de 4000 de lei pentru o singură categorie de angajaţi. Anunţul ministrului de Finanţe: „Această majorare va echilibra bugetul asigurărilor de stat”