- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor fi despăgubiți pentru pământurile afectate de secetă! Petre Daea anunță când vor primi banii

22 Dec, 11:40 • Bumbeneci Diana
Vești bune despre despăgubirile de secetă! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunță când intră banii în conturile românilor.
Românii vor fi despăgubiți pentru pământurile afectate de secetă! Petre Daea anunță când vor primi banii

Banii pentru despăgubirile de secetă vor ajunge la români. Sumele necesare pentru persoanele afectate de vremea capricioasă de anul acesta au fost transferate către Direcțiile Agricole Județene (DAJ), care urmează să facă plățile până la finele acestei săptămâni. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul agriculturii, Petre Daea.

Banii pentru despăgubirile de secetă vor ajunge la români

În acest context, șeful MADR a reiterat care este formula de calcul a despăgubirilor, despre care susține în continuare că este corectă, în ciuda opiniilor diferite din partea unor fermieri. În același timp, ministrul a promis că toate despăgubirile de secetă vor ajunge la români, până la finalul anului 2022.

Ai mai putea citi: Seceta a făcut ravagii în România. MADR anunță peste 1,2 milioane de hectare afectate. Iată zonele cu mari probleme

Despăgubiri pentru secetă
Despăgubiri pentru secetă

Vreau să asigur fermierii că zilele următoare vin banii. Toți banii au fost transferați la Direcțiile Agricole Județele; DAJ-urile fac ordinele de plată. Să fie foarte clar, la mine între vorbă și faptă este semnul egal. Eu nu promit, eu fac, și acum le spun fermierilor că vor lua banii zilele viitoare, mâine și poimâine. Se încheie și această acțiune, pentru că așa trebuie să se încheie”, a precizat ministrul Daea.

Ministrul Petre Daea a oferit mai multe detalii legate de  situația din agricultură, în emisiunea lui Ovidiu Ghinea. Declarațiile oficialului pot fi urmărite integral la „Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Amintim că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a actualizat bilanțul zonelor afectate de secetă în România. Peste 1,2 milioane de hectare au fost distruse de vremea capricioasă. Detaliile legate de suprafață au fost actualizate, aceasta fiind de 1.276.953 hectare, în 37 de județe și municipiul București.

Principalele culturi însămânțate în toamna anului trecut afectate de secetă sunt cele de grâu, triticale – 190.291 ha, orz, orzoaică, ovăz, secară – 32.117 ha și rapiță – 26.813 ha. Culturile de primăvară cele mai afectate sunt porumbul – 581.439 ha, floarea soarelui – 306.205 ha, soia – 42.772 ha și plantele furajere – 57.032 ha.

Citește și: Seceta și scumpirile au scos fermierii în stradă! Protest cu tractoare la Satu Mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult