- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românul care a achiziţionat avionul lui Ovidiu Tender vrea să-l transforme în locuinţă. Cât a plătit pentru aeronava McDonnell Douglas

12 Feb, 21:22 • Cornel Ghimeșan
Un avion de pasageri care a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender și a fost scos la vânzare de ANAF a fost achiziționat recent în București. Noul proprietar, Costin Gavrilescu, a plătit 36.000 de euro pentru aeronavă și are planuri interesante pentru transformarea ei.
Românul care a achiziţionat avionul lui Ovidiu Tender vrea să-l transforme în locuinţă. Cât a plătit pentru aeronava McDonnell Douglas

Românul care a achiziţionat avionul lui Ovidiu Tender vrea să-l transforme în locuinţă. Transportul avionului a fost o provocare în sine, deoarece trebuia să fie mutat de la Romaero la aerodromul din Clinceni. Autoritățile au trebuit să demonteze semafoare și semne de circulație pentru a facilita deplasarea aeronavei, care are o lungime de 45 de metri și o înălțime comparabilă cu un bloc cu trei etaje.

„Am luat eu circularul şi în câteva zile am tăiat aripile. A fost dificil să îl pun pe trailer, să îl pregătim de pus pe trailer. Să îl punem pe trailer, mai ales că nu am mai făcut asta”, a spus Costin Gavrilescu, noul proprietar al avionului.

Citeşte şi: Blocaj în coaliţie. PSD şi PNL nu au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor

Românul care a achiziţionat avionul lui Ovidiu Tender vrea să-l transforme în locuinţă

Costin Gavrilescu, pasionat de aviație încă de la o vârstă fragedă și posesor de licență de pilot, a achiziționat avionul cu planuri mari pentru transformarea sa. El intenționează să păstreze cabina intactă sau să o transforme într-un simulator de zbor. De asemenea, are în vedere transformarea unei zone într-un spațiu de locuit, cu o sufragerie și o terasă accesibilă prin înlocuirea uneia dintre uși.

„Cabina, teoretic va rămâne aşa. Mă gândesc să o fac, ori să o păstrez intactă aşa, ori să o transform într-un simulator de zbor. După care, o zonă de sufragerie, aşa, loc de întâlnire cu toată lumea, eventual cu o masă, cu nişte scaune. Acolo aş vrea să înlocuiesc una din uşi să poţi ieşi pe terasă”, a precizat Costin Gavrilescu, pentru observatornews.ro.

Citeşte şi: Consecințele majorării pensiilor și salariilor de stat. Sute de mii de gospodării din România riscă reducerea sau oprirea ajutoarelor de încălzire

Aceste planuri evidențiază creativitatea și pasiunea luiCostin Gavrilescu pentru aviație și reprezintă o utilizare neconvențională, dar inovatoare, a aeronavei care în trecut transporta pasageri. Transformarea avionului într-o locuință reprezintă o adaptare ingenioasă a unei structuri existente pentru a îndeplini noi funcții și necesități.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult