- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românul care a ajuns la cel mai înalt nivel Revolut! Are peste 30 de ani experiență și a avut rol de conducere în companii precum Google!

27 Nov, 21:15 • Oprea Alina
Dan Teodosiu este românul care a fost numit de Revolut director neexecutiv. Acesta este u fost antreprenor, care a urmat studiile de masterat la Standford University și are peste 30 de ani experiență în construirea și coordonarea de echipe în domeniul cercetării și al ingineriei, precum și în dezvoltarea de platforme și infrastructuri scalabile care asigură servicii pentru miliarde de clienți!
Românul care a ajuns la cel mai înalt nivel Revolut! Are peste 30 de ani experiență și a avut rol de conducere în companii precum Google!

A fost anunțată, de către Revolut, numirea lui Dan Teodosiu în Consiliul de Administrație al grupului, ca director neexecutiv. Dan are o experiență de peste 30 de ani în construirea și coordonarea de echipe în domeniul cercetării și al ingineriei, precum și în dezvoltarea de platforme și infrastructuri scalabile care asigură servicii pentru miliarde de clienți. Dan a deținut roluri de conducere în companii de tehnologie precum Google (Paris), Microsoft (Redmond și Dublin) sau HP Labs (Palo Alto).

În ultimii ani, Dan a fost Chief Technology Officer (CTO) la Onfido, aceasta fiind o platformă de verificare și autentificare a identității, unde a supervizat dezvoltarea unor soluții recunoscute la nivel de industrie, bazate pe inteligență artificială. Înainte dexperiența acumulată la Onfido, Dan a fost timp de șase ani CTO la Criteo, cea mai mare companie europeană de publicitate în medii digitale, unde a fost implicat în listarea pe bursă și creșterea rapidă a companiei, care a urmat acestui moment.

Ai putea fi interesat și de: Revoluție la OpenAI. Sam Altman se întoarce în funcția de CEO, la doar 5 zile după demiterea din conducerea ChatGPT

Românul care a fost numit director neexecutiv la Revolut!

Dan este cel de-al treilea expert român care este numit într-o poziție importantă pentru Revolut, în anul 2023, alături de Victor Stîngă (interim Chief Financial Officer – CFO) și Lucian Ivan (Global Head of Talent Revolut).

Revolut a numit un român la cel mai înalt nivel!
Revolut a numit un român la cel mai înalt nivel!

„Sunt încântat să îi urez bun venit lui Dan în Consiliul de Administrație Revolut. Experiența lui Dan în diverse domenii legate de tehnologie contribuie la întărirea consiliului nostru. Fără îndoială, el va aduce idei proaspete și practice pentru dezvoltarea companiei și sunt nerăbdător să văd cum se vor concretiza propunerile sale în perioada următoare”, a comunicat Martin Gilbert, președintele Consiliului de Administrație Revolut, conform celor furnizate de wall-street.ro.

„Revolut este o adevărată forță a schimbării prin tehnologie în domeniul serviciilor financiare. Cu zeci de milioane de clienți persoane fizice la nivel global, în mai puțin de o decadă, Revolut a avut și continuă să aibă o creștere susținută. Sunt încântat să contribui cu experiența mea de antreprenor și expert în tehnologie la evoluția unei companii care și-a surclasat competitorii și și-a confirmat poziția de lider în industrie.”, a declarat Dan Teodosiu, conform sursei citate anterior.

Dan este un fost antreprenor, iar acesta a co-fondat în California două companii, una dintre acestea fiind achiziționată de Microsoft, în anul 2002. Dan este român, iar acesta a făcut un master în științe și un doctorat în Computer Science la Standford University.

Ai putea fi interesat și de: Schimbare majoră la Revolut! Românii trebuie să plătească comisioane mai mari la unele transferuri