- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Schimbare majoră la Revolut! Românii trebuie să plătească comisioane mai mari la unele transferuri

15 Nov, 13:39 • Cornel Ghimeșan
Revolut, una dintre cele mai populare aplicații de transfer de bani din România, a anunțat că va modifica mai multe comisioane. Una dintre cele mai importante vizează introducerea unui comision minim pentru orice transfer de pe un card Revolut spre un card de la altă bancă.
Schimbare majoră la Revolut! Românii trebuie să plătească comisioane mai mari la unele transferuri

Schimbare majoră la Revolut! Astfel, din 2024 românii care folosesc aplicația Revolut trebuie să știe că vor plăti taxe mai mari pentru astfel de operațiuni.

Citește și Revolut vine cu noi schimbări! Sunt vizați toți utilizatorii aplicației financiare

Schimbare majoră la Revolut!

În prezent, Revolut percepe un comision de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un alt card. De exemplu, dacă trimiți 1.000 euro de pe un card Revolut spre un altul, vei plăti suma de 1.007 euro, scrie româniatv.net.

Reprezentanții băncii anunță că începând cu data de 8 ianuarie 2024, clienții aplicației vor fi taxați cu minim 0,2 euro pentru transferurile spre alte carduri din conturile Revolut. Acest comision va fi perceput atunci când clienții trimit bani din contul Revolut către un card de debit de la o altă instituție bancară.

„De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au declarat reprezentanții Revolut.

Banca își liniștește clienții și spun că modificările nu vor afecta transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

„Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate. De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Vom crește sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse. Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp. Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă”, au transmis reprezentanții băncii.

Aceste modificări vor viza clienții din țările SEPA, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein. În plus, aceleași comisioane se vor aplica și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Foarte important de precizat este faptul că începând cu data de 8 ianuarie 2024, Revolut va scădea comisionul pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 state din afara SEPA.

De la acea dată, o persoană care trimite 1.000 euro către carduri care nu sunt ale acestei bănci din aceste state va plăti 1.010 euro în loc de 1.023 euro. Vizate de această modificare sunt Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Mai mult, banca a anunțat că va modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. În prezent, percepe 0,50 dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 va fi perceput 1 euro (sau echivalentul în moneda în care se face transferul).

Revolut este o companie globală neobancă și de tehnologie financiară care oferă servicii bancare. Cu sediul la Londra, a fost fondată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko.

Alte noutăți la Revolut 

Revolut, aplicația financiară cu peste 35 de milioane de clienți persoane fizice, la nivel global, din care peste 3 milioane în România, adaugă la tranzacționare peste 70 de acțiuni ale unor companii listate pe bursele europene. Serviciile de investiții sunt disponibile clienților din Spațiul Economic European (SEE), inclusiv în România, și sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (Revolut), conform Bugetul.ro.

Clienții aplicației vor putea investi în acțiuni cu Revolut începând de la doar 1 euro, iar tranzacționarea este gratuită, în limitele prevăzute de tipul de plan ales.
Acesta este un nou pas făcut de Revolut pentru a pune la dispoziția clienților o modalitate flexibilă de a-și diversifica investițiile. Cu acces la peste 70 de acțiuni cotate la bursă, mai mult de 2.200 de companii tranzacționate pe bursele americane și la 150 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri), utilizatorii pot verifica performanța investițiilor în timp real, cu liste de urmărire în direct, diagrame de tranzacționare și știri despre piață, totul în aplicația Revolut.
Clienții Revolut pot acum să configureze și achiziții recurente, o funcție care permite cumpărarea de acțiuni/ETF-uri la o anumită oră și cu o frecvență predefinite – zilnic, săptămânal sau lunar. Achizițiile recurente pot ajuta investitorii să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt și să le permită să investească în mod constant.

Citește și Un bărbat din Brașov a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult