- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românul care își ridică casa de unul singur. Stadiul în care a ajuns cu lucrările. „Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș face totul la fel”

23 Mar, 22:45 • Lupu Alexandra
Situația în care românii ridică case de la zero nu este una necunoscută. Iată povestea unui bărbat care a luat această decizie.
Românul care își ridică casa de unul singur. Stadiul în care a ajuns cu lucrările. „Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș face totul la fel”

Mulți români aleg să-și cumpere case la țară sau să ridice de la zero. Decizia similară a fost luată și de un bărbat, care a început lucrările în urmă cu un an, ajutat atât de prieteni, cât și de soție, relatează ziare.com.

Românul care își construiește casa de la zero de unul singur

În general, persoanele care achiziționează o casă la țară sau un teren special pentru construirea unei locuințe preferă să apeleze la meseriași. Cu toate acestea, există români care au mai mult curaj, care decid să facă lucrările pe cont propriu. Acestea este povestea unui român care a început să ridice casa de unul singur în urmă cu un an, timp în care a beneficiat de ajutorul soției și al prietenilor.

Bărbatul declară că acum un an, practic, casa lui a venit în 2 tiruri (referindu-ne la materiale și alte instrumente necesare lucrărilor). Românul afirmă că ar face totul la fel dacă ar fi s-o ia de la capăt, și totodată, precizează că a lucrat alături de prieteni și de soție în proiectul pe care l-a început fără ajutorul meseriașilor. Atunci când simțea că nu mai poate, mereu găsea un sprijin în persoanele din jurul lui, lucru care l-a determinat să meargă mai departe.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: SONDAJ: 41% dintre români rămân fără bani cu o săptămână înainte de salariu. Cel mai puţin se plâng bucureştenii cu studii înalte

Casa românului care se ocupă de unul singur de construcții, fără ajutorul meseriașilor
Casa românului care se ocupă de unul singur de construcții, fără ajutorul meseriașilor

„Acum exact un an mi-a venit casa în 2 tiruri. A trebuit să le transferăm în centrul satului pe un camion mai potent, să putem urcă dealul. Într-un an am învățat multe, sunt obosit indiferent de oră sau zi, dar dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș face totul la fel. Pe cât se poate lucrez cu soția și prietenii, am mare noroc de prieteni buni care mă ajută cu orice, pentru o bere/ ceaun. Fără ei n-aș fi unde sunt.

M-au ajutat la transportul lambriului, le-am șlefuit, montat și vopsit împreună, m-au ajutat la cărat și montat vată, și nu era puțină. Când simțeam că nu mai pot, mă sunau că ei sunt în drum spre mine și să le dau de lucru. Într-un an am finalizat exteriorul casei (mai sunt câteva mici ornamente) am izolat pereții și acoperișul, am tras instalația electrică, am aranjat cât de cât curtea (piticii soției, vrea grădină, flori și nu avea un loc drept) mai e de lucru la interior, dar cu o sobă mică de 5kw, pot să fac 23 grade pe 140 mp”, relatează românul.

Bărbatul a vorbit pe scurt inclusiv despre investițiile pe care le-a făcut până acum pentru construirea casei. Conform declarațiilor românului, bugetul alocat a trecut de 100.000 euro, iar la ora actuală, exteriorul este finisat. A precizat că plănuiește să abordeze un design modern în interior, care să includă combinații retro și linii cât mai simple.

„Termenul la rosu nu prea se potrivește caselor pe structură de lemn. Exteriorul e finisat, interiorul e gol momentan și am trecut de 100 mii €”, spune bărbatul.

„Plănuim un interior modern, cu linii simple și combinație cu elemente retro”, adaugă acesta.

Citește și despre următorul subiect: Apartamentele din Timișoara ating prețuri record. Sumele pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru o astfel de achiziție