- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rușii dau mită pentru a sta departe de prima linie în război. Cât de adâncă este corupția din armata rusă

23 Jun, 17:49 • Constantin Cristina
Rușii plătesc sume colosale pentru a sta deoparte de prima linie în război și pentru a primi o șansă la viață în Ucraina. Iată mecanismul abordat de comandanții armatei ruse.
Rușii dau mită pentru a sta departe de prima linie în război. Cât de adâncă este corupția din armata rusă

Mulți dintre subordonații ruși fug de prima linie și au găsit soluții de a-și salva pielea, a informat ziare.com. Comandanții cer sume imense drept mită de la subordonații lor pentru a-i lăsa în permisie sau pentru a sta departe de război.

Citește și: Dmitri Medvedev, nemulțumit de verdictul lui Henry Kissinger. Oficialul rus crede că ne apropiem de cel de-Al Treilea Război Mondial

Această procedură reflectă foarte bine corupția din armată rusă și relația de exploatare care există între ofițeri și soldați.

Canalul de Telegram „We can explain” (n.r. – Putem explica) a publicat o investigație despre militarii din Regimentul 1439, care au suferit pierderi grave în luptele din apropiere de Avdiivka (regiunea Donețk din Ucraina).

Rușii dau mită pentru a sta departe de prima linie în război. Cât de adâncă este corupția din armata rusă

Soldații au mărturisit că le cer șpagă pentru a-i lăsa să plece în permisie sau pentru a evita cât se poate de mult prima linie pe front. Așadar, comandanții cer sume care pornesc de la 100.000 de ruble, adică 1.188 de dolari.

război Ucraina
război Ucraina

Potrivit spuselor unei femei, fiul său a fost mobilizat în septembrie anul trecut, iar soțul său care era pe front nu a primit permisie de atunci, deși guvernul rus a promis că-l va lăsa să-și vadă fiul. Mama copilului a povestit pe Telegram.

Țin legătura cu el în permanență: spune că este extenuat psihic. Am reclamat procuraturii militare încă din aprilie. Încă nu există răspuns. Am aflat de curând: pentru a primi permisie, comandantul ia bani – 100.000 de ruble”, a povestit femeia pe internet.

De asemenea, comandanții cer 100.000 de ruble pentru ca soldații să nu fie trimiși în prima linie. Mama lui Vasili spune că nu crede că ar trebui să fie așa, „unii stau în urmă și alții își riscă viața. Fiul meu n-a plătit niciodată să stea în spatele frontului, crede că este greșit. Spune că mulți colegi au scris și s-au plâns de comportamentul ilegal, dar că nu există niciun rezultat”, mai arată canalul media citat.

Alte articole: Va putea România să stea departe de războiul dintre Rusia și Ucraina? Mircea Geoană: „Ne pregătim pentru câteva luni foarte importante, de care vor depinde în mare măsură cursul acestui război”