- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a afișat lista orașelor care sunt mai mari decât Bucureștiul. 2 dintre ele sunt chiar aproape de Capitală

01 May, 10:12 • Bumbeneci Diana
Lista orașelor care sunt mai mari decât Bucureștiul este una complet neașteptată. Iată ce orașe depășesc Capitala.
S-a afișat lista orașelor care sunt mai mari decât Bucureștiul. 2 dintre ele sunt chiar aproape de Capitală

Bucureștiul

se remarcă de departe ca fiind cel mai dens populat oraș din România, fiindu-i conferit acest titlu prin numărul mare de locuitori, însă este important de menționat că acest lucru nu se reflectă și în suprafața sa teritorială. De fapt, nu mai puțin de 11 orașe din țară ocupă o suprafață mai mare decât Capitala.

lista orașelor care sunt mai mari decât Bucureștiul.

Capitala României, cu o suprafață de 228 de kilometri pătrați, reprezintă doar o mică parte din totalul teritoriului țării. În comparație, cel mai vast oraș din România, Broșteni, cu cei aproape 595 de kilometri pătrați ai săi, domină harta cu dimensiunea sa impunătoare.

Un aspect interesant este legat de faptul că două dintre cele mai întinse așezări urbane din România se găsesc în Valea Jiului, în inima județului Hunedoara. Orașele Petrila și Uricani nu numai că se numără printre cele mai mari orașe din țară, dar se află și în același județ, constituind astfel un punct de atracție geografic și demografic.

Vezi și: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Orașul Broșteni, Suceava
Orașul Broșteni, Suceava

Broșteni, situat în județul Suceava, se proclamă ca fiind cel mai întins oraș al țării, mândrindu-se cu cei aproape 595 de kilometri pătrați ai săi. Conform datelor oficiale prezentate pe site-ul Primăriei Broșteni, în acest colț de țară trăiesc în prezent aproape 6.800 de locuitori. Pe locul secund în acest clasament se află Vișeul de Sus, cu cei peste 443 de kilometri pătrați ai săi, urmat de Săcele din Brașov, care completează podiumul cu cei 320 de kilometri pătrați ai săi.

Alte orașe care sunt mai mari decât Bucureștiul:

– orașul Petrila- Județul Hunedoara – are o suprafață de 308.68 km2

– orașul Tismana – din județul Gorj – are o suprafață de 307.79 km2

– orașul Cisnădie – din județul Sibiu – are o suprafață de 277.13 km2

– orașul Brașov – din județul Brașov – are o suprafață de 267.32 km2

– orașul Ciacova -din județul Timiș – are o suprafață de 252.76 km2

– orașul Uricani – din județul Hunedoara – are o suprafață de 251.41 km2

– orașul Târgu Lăpuș – din județul Maramureș – are o suprafață de 247.35 km2.

Vezi și: Peste 67% dintre români își doresc cazări la maximum 300 de lei camera dublă/noapte de Paște. Ce preferă ei între hoteluri și pensiuni?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult