- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc

03 Jan, 15:25 • Cornel Ghimeșan
Acum că sărbătorile de iarnă au trecut, românii încep să își planifice vacanța de vară, iar agențiile de turism vin în întâmpinarea lor cu super oferte. Pentru sezonul estival 2023 există în prezent reduceri si de 50% pentru sejururile de pe litoralul românesc.
S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc

Sezonul estival 2023 vine cu reduceri de până la 50% pentru rezervările timpurii făcute pe litoralul românesc sau bulgăresc. Pe lângă reducerile de până la 50%, cei care se grăbesc să facă rezervările de acum beneficiază și de avansuri mici de maxim 10% și diferență de 90% cu 10 zile înainte de intrare la cazare. Așadar, turiștii beneficiază de reduceri și nu riscă nici să piardă banii, deoarece avansul este rambursabil. Agențiile de turism din toată țara se așteaptă ca din 3 ianuarie rezervările pentru sezonul estival să crească exponențial.

Alte articole: Inspectorii vamali din Constanța au reținut bunuri de peste 1,7 milioane de lei

„Ultimul trimestru din 2022 ne-a arătat o creștere substanțială a rezervărilor tip early booking atât pentru litoralul românesc, cât și pentru cel bulgăresc, cu circa 40% față de aceeași perioadă a anului precedent. 2023 pare un an mult mai stabil și predictibil față de anii precedenți, unica temere a turiștilor fiind cea financiară.

Tocmai de aceea, turiștii preferă reducerile early booking, care le salvează bugetele și pot acoperi eventualele scumpiri sau rata inflației. Avem un litoral al Mării Negre, împărțit între două țări. Dacă reunim ambele părți, această rivieră reprezintă destinația de bază a românilor, ca număr de turiști. Există prețuri pentru toate buzunarele.

Dacă Bulgaria stă excelent la capitolul hotelurilor în regim all inclusive, mă bucură că și pe litoralul românesc sunt, la ora actuală, aproape 40 de hoteluri cu astfel de servicii. Pe ambele litoraluri am constatat că au fost făcute în continuare investiții noi, în modernizări sau în hoteluri noi”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, citat de adevarul.ro.

Marea majoritate a turiștilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus și servicii all inclusive, mai ales pentru rezervările făcute în Bulgaria.

Cum a arătat sezonul estival 2022

Sezonul estival 2022 a marcat creșteri pentru toate destinațiile principale ale românilor (litoralul românesc, litoralul bulgăresc, Grecia și Turcia) față de 2021 și chiar și față de 2019, arată datele touroperatorului IRI Travel, specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc. Pentru sezonul de iarnă, destinațiile favorite sunt România, Bulgaria, Austria, Italia dar și Republica Dominicană.

Pentru sezonul estival 2022, potrivit IRI Travel, românii au rezervat cel mai mult în ianuarie – februarie, respectiv în mai – iunie, urmând iulie și august.

S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc.
Sezon estival pe litoralul românesc

Românii au căutat mai mult hotelurile de calitate, care au avut de câștigat iar în vârful de sezon gradul de ocupare a fost, pentru o parte din acestea, de 100%. În pofida faptului că sezonul 2022 a fost marcat de creșterea tarifelor la utilități și produse alimentare și de inflația galopantă, multe hoteluri și-au îmbunătățit serviciile, revenind cel puțin la calitatea cu care erau obișnuiți turiștii până în 2019.

Majoritatea hotelurilor din destinațiile turistice ale românilor au majorat tarifele cu între 10 și 25% față de 2019, ceea ce nu a constituit un impediment mare pentru turiști. Scumpirile au fost mult mai mari la utilități, energie sau bunuri de larg consum.

Citește și: Primăria Capitalei a deblocat elaborarea noului Plan Urbanistic General, care stătea blocat din 2014. Nicușor Dan: „PUG înseamnă în sfârşit o dezvolare sustenabilă a Bucureştiului”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult