- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a decis cine va reprezenta România în procesul cu Pfizer. Alexandru Rafila: „La mijloc este o sumă foarte mare, sperăm să avem succes”

15 Feb, 16:54 • Fundeanu Madalina
Alexandru Rafila a anunțat cine va reprezenta țara noastră în procesul cu Pfizer. România a fost dată în judecată de Pfizer într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro.
S-a decis cine va reprezenta România în procesul cu Pfizer. Alexandru Rafila: „La mijloc este o sumă foarte mare, sperăm să avem succes”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că s-a finalizat procedura de alegere a companiei care va reprezenta statul român la Bruxelles, în procesul de jumătate de miliard de euro cu cei de la Pfizer, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Alexandru Rafila a anunțat cine va reprezenta România în procesul cu Pfizer

„Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanțelor să reprezinte statul român în acest litigiu comercial. Din câte știu eu, s-a finalizat procedura de selecție a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles în acest proces.

Suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid având în vedere că pe 20 februarie este prima înfățișare. La mijloc este o sumă foarte mare, sperăm să avem succes”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că toate documentele vor ajunge la firma de avocatură în perioada următoare.

Te-ar mai putea interesa și: Decizie finală la Guvern! România intră oficial în „război” cu Pfizer: primul termen al procesului va fi pe 20 februarie

Compania Pfizer a dat în judecată România pentru vaccinurile refuzate. Ce daune uriașe trebuie să plătească țara noastră
Pfizer

Reamintim faptul că România a fost dată în judecată de Pfizer într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro. Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, cere statului român în instanță să cumpere 28 de milioane de doze de ser care au fost comandate.

În caz contrar, conform contractului semnat de cei care au fost în fruntea Guvernului în timpul pandemiei, trebuie să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, respectiv 550 de milioane de Euro.

Subiectul vaccinurilor a revenit în atenţia publică la final de 2023 în momentul în care Direcţia Naţională Anticorupţie decidea punerea sub urmărire penală a doi miniştri ai Sănătăţii şi premierul din perioada în care s-au făcut achiziţii. Tot la final de an, în depozitele companiei naţionale Unifarm intra şi ultima tranşă de vaccin comandată de ţara noastră.

Conform ultimei raportări a Institutului Naţional de Sănătate Publică privind vaccinarea Covid, în ianuarie 2024 au fost administrate 294 de doze de vaccin.

Vezi mai multe știri: La cine vor ajunge daunele pe care România le-ar putea plăti în cazul Roșia Montană. 5 fonduri de investiții controlează mare parte din acțiunile Gabriel Resources