- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a decis! Marcel Ciolacu a confirmat construcția cele mai așteptate autostrăzi din România ultimelor 3 decenii

11 Apr, 19:12 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu anunță investiții uriașe: se construiește cea mai așteptată autostradă din România.
S-a decis! Marcel Ciolacu a confirmat construcția cele mai așteptate autostrăzi din România ultimelor 3 decenii

Premierul Marcel Ciolacu are vești excelente pentru români. Oficialul a confirmat oficial că se fac investiții majore în proiectele de infrastructură. Ciolacu a precizat că se modernizează coridorul feroviar Craiova-Turnu Severin-Caransebeș, proiect de 20 de miliarde de lei. Mai mult, Guvernul condus de social-democrat va aloca 9 miliarde de lei pentru Autostrada Moldovei, cea mai așteptată autostradă din România.

Marcel Ciolacu a confirmat construcția A7

”Cea mai importantă veste este scăderea inflației pe luna martie, la 6,6%, de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie și gaze, precum și plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile juste! Și în continuare vom lua măsurile necesare astfel încât inflația să continue pe acest trend descendent.

Este dovada cea mai bună că stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie. Așa am reușit să ducem, în premieră, Produsul Intern Brut al țării la peste 1600 de miliarde de lei anul trecut. Iar în 2024 vom trece de 1700 de miliarde! Acesta este efectul investițiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură! Și azi, aprobăm alte proiecte majore. Modernizăm coridorul feroviar Craiova-Turnu Severin-Caransebeș, proiect de 20 de miliarde de lei! Pe zona rutieră, investim 9 miliarde de lei și continuăm Autostrada 7 în Moldova pe segmentul Pașcani-Suceava! Fiecare kilometru nou construit are un efect concret în viața românilor: înseamnă afaceri care cresc, produc profit și oferă noi locuri de muncă plătite corect.”, a declarat Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern.

Citește și: CFR anunță cine sunt românii care nu vor fi nevoiți să rezerve loc atunci când merg cu trenul. Se întâmplă în aprilie 2024

Autostrada „Moldovei” A7 – coloana vertebrală rutieră care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud și să lege Moldova de Muntenia – se află în lucru din apropiere de Ploiești, de la intersecția cu A3, până la Pașcani, aproape 320 de kilometri. În 2024, însă, unele tronsoane au deja termen de finalizare – vorbim practic de 65 de kilometri de autostradă care ar trebui deschiși traficului. Cu toate acestea, stadiul din teren la momentul actual nu arată prea promițător pentru finalizarea tuturor la termen în acest an.

A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR. Asta arată cât de mult înseamnă apartenența României la UE și vorbim de stabilitate politică.

România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene. (…) Vrem să venim în fața românilor cu acest proiect politic”, a spus Ciolacu, într-o declarație anterioară.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult