- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR anunță cine sunt românii care nu vor fi nevoiți să rezerve loc atunci când merg cu trenul. Se întâmplă în aprilie 2024

10 Apr, 19:19 • Bumbeneci Diana
Românii care merg cu trenul nu vor mai fi nevoiți să rezerve loc pentru călătoriile mai scurte de 40 de km.
CFR anunță cine sunt românii care nu vor fi nevoiți să rezerve loc atunci când merg cu trenul. Se întâmplă în aprilie 2024

Sunt vești noi de la CFR pentru românii care călătoresc cu trenul. Tariful de rezervare loc ar urma să nu mai fie obligatoriu pentru călătoriile mai scurte de 40 de km efectuate cu trenul în România, este una dintre propunerile Ministerului Transporturilor. În acest sens, prețul va fi calculat în funcție de distanța parcursă.

CFR anunță cine sunt românii care nu vor mai fi nevoiți

Ministerul Transporturilor are în plan tariful de rezervare loc să nu mai aibă valoare fixă, ci să varieze în funcție de distanța parcursă. Proiectul a fost publicat în transparență decizională de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și face referire la aprobarea tarifelor percepute de operatorii de servicii publice pentru serviciile de transport feroviar public de călători care fac obiectul obligației de serviciu public.

Până la data de 22 aprilie 2024 pot fi depuse propunerile și sugestiile.

Pentru distanța kilometrică 1 – 40 km – achiziționarea tichetului de rezervare este opțională, indiferent de categoria și subcategoria trenului. Staționarea / ocuparea unui loc nu este permisă la vagoanele de dormit și, după caz, cușetă fără achitarea suplimentului de pat”, se arată în propunere, notează Hotnews.ro.

Vezi și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

CFR
CFR

CFR a mai transmis că circulația trenurilor spre și dinspre Aeroportul Henri Coandă va fi închisă temporar. Mai exact, la ora actuală, un bilet de tren IR de la Predeal la Sinaia costă în total 16,5 lei, pentru o distanță de 19 km.

Odată cu implementarea acestui proiect, costul ar scădea cu 5,5 lei, asta pentru că rezervarea locului nu ar mai fi necesară pentru călătoriile atât de scurte.

Tariful de loc se reglementează cu tarife diferențiate (la categoriile Interregio și Regio) în funcție de anumite distanțe kilometrice, cu prețuri între 2,00 lei și 5,50 lei”, se arată în textul propunerii, potrivit sursei citate.

La ora actuală, cele mai multe dintre călătoriile cu trenul necesită rezervare de loc, cu excepția trenurilor Regio, care sunt însă destul de puține. În ultima perioadă, au fost introduse trenuri Regio Express, care au funcționat ca trenuri personale, dar pentru care a fost necesară rezervarea locului.

Ai mai putea citi și: Spor de 100% pentru o categorie de angajați. Lista beneficiarilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult