- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a luat decizia pentru finanțarea Autostrăzii A3. Klaus Iohannis a semnat documentul oficial

11 Mar, 17:24 • Bumbeneci Diana
Klaus Iohannis a semnat: S-a dat undă verde finanțării pentru 42,3 kilometri din A3.
S-a luat decizia pentru finanțarea Autostrăzii A3. Klaus Iohannis a semnat documentul oficial

Preşedintele

Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă Contractul de finanţare – Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023. Anunțul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

S-a luat decizia pentru finanțarea Autostrăzii A3

Scopul de bază al actului normativ îl constituie construirea unei secţiuni din A3, cu o lungime de 42,3 km, profil 2×2 benzi de circulaţie, între Nădăşelu si Poarta Sălajului.

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023.

Pe 13 februarie 2024, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 26 februarie a.c. votul Senatului a fost decizional.

A3
A3

Vezi și: Meteo 12-18 martie 2024. ANM anunță cum va fi vremea până la finele săptămânii

Şeful statului a mai promulgat, în cursul zilei de azi, legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii India privind dobândirea, pe bază de reciprocitate, a drepturilor de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, semnat la New Delhi, la 31 ianuarie 2023.

În acest context, preşedintele Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2022 privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale şi administrative a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a Autorităţii pentru Digitalizarea României necesare implementării componentei C7-Transformare digitală din Planul naţional de redresare şi rezilienţă, precum şi alte categorii de măsuri

Nu rata azi: Alegeri europarlamentare 2024. Câți europarlamentari trebuie să aibă fiecare stat membru UE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult