- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a publicat modelul de declarație pentru compensarea facturilor! Cine sunt românii care trebuie să completeze acest document

16 Jan, 13:57 • Cornel Ghimeșan
A fost publicat modelul declarației pe proprie răspundere, în baza căreia românii pot să primească compensarea pentru energie electrică. Cine sunt românii care trebuie să completeze acest document pentru a plăti mai puțin la facturi?
S-a publicat modelul de declarație pentru compensarea facturilor! Cine sunt românii care trebuie să completeze acest document

Este oficial! A fost publicată declarația pe care românii trebuie să o completeze pentru a primi sprijinul pentru facturile de energie electrică. Iată care sunt categoriile de români care pot aplica pentru acest ajutor și care trebuie să completeze documentul, conform România TV.

Cei care pot beneficia de acest program trebuie să completeze modelul de declaraţie atașat mai jos în articol, unde sunt obligați să declare adresa exactă la care locuiesc, persoanele care locuiesc în aceeaşi casă cu beneficiarul şi CNP-ul acestora. O parte dintre persoanele care aplică pentru acest ajutor şi vor primi bani pe cardul de energie trebuie să completeze declarația pe propria răspundere.

Alte articole: Filmele SF devin realitate! Mașinile din SUA ar putea să fie dotate cu întrerupătoare

Începând cu data de 16 ianuarie, autoritățile încep să distribuie declarațiile pe proprie răspundere, care trebuie să fie completate de românii care vor să beneficieze de ajutor pentru facturile de încălzire. Acestea vor ajunge la 500.000 de oameni.

Care sunt românii care pot beneficia de sprijinul pentru facturi?

Pentru a intra în posesia sprijinului la încălzire, românii trebuie să demonstreze, în primul rând, că sunt eligibili.  Mai exact, trebuie să aibă un venit mai mic de 2000 de lei, pe lângă alte aspecte care trebuie să fie clarificate.

De exemplu, aceste declarații pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, de asemenea, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari. Trebuie să completeze declarația și românii care locuiesc în sate în care nu există nomenclator stradal.

Aceste declarații vor fi analizate de autorități, iar pe 15 februarie oamenii vor ști dacă sunt sau nu eligibili pentru a beneficia de acest ajutor pentru încălzire. Prima tranșă de bani, respectiv 700 de lei va fi acordată cel târziu pe 1 martie, spun autoritățile.

Din acel moment, oamenii vor putea merge la oficiul poștal să facă primele plăți. Dacă nu se pot deplasa, atunci pot cere poștașului să facă plata pentru facturile curente.

Declarația pe proprie răspundere pentru banii de facturi
Declarația pe proprie răspundere

Citește și: Victor Ponta atac dur la adresa președintelui: „Zelenski își bate joc de noi, domnul Iohannis nu a zis nimic!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult