- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii 2024. Cum vor fi acordate sporurile potrivit noii Legi a Salarizării. În ce situații își pierd bugetarii aceste privilegii, cine primește sporuri de 30%

30 Oct, 17:00 • Stefan Simion
Salarii 2024. Legea Salarizării va intra, cel mai probabil, în vigoare după 1 ianuarie 2025, asta în condițiile în care, în PNRR, era prevăzută intrarea în vigoare a legii la sfârșitul anului 2024.
Salarii 2024. Cum vor fi acordate sporurile potrivit noii Legi a Salarizării. În ce situații își pierd bugetarii aceste privilegii, cine primește sporuri de 30%

Salarii 2024. Printre cele mai importante prevederi ale Legii Salarizării se află și cea referitoare la acordarea sporurilor doar pe criterii de performanță. Concret, luând cazul unui liceu în care, spre exemplu, niciun elev nu a luat Bacalaureatul, atunci profesorii nu vor primi niciun spor.

Salarii 2024. În ce situații își pierd bugetarii sporurile

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, în noua Lege a Salarizării, salariile vor reflecta nu doar respectul cuvenit meseriei, ci și performanța.

Simpla prezență în clasă nu este suficientă. Este nevoie de implicare în clasă, nu la meditații, și de îndrumare a tinerilor, astfel încât inclusiv din școală aceștia să plece cu baze solide de cunoștințe și cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile.

Sunt perfect conștient și de limitările existente încă în sistemul nostru de învățământ. Le cer însă profesorilor să-și facă meseria așa cum trebuie să o facă și nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflectă, în mod concret, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și performanță. Profesorii care muncesc, care își fac corect meseria, trebuie și vor fi răsplătiți”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citeste si Vești incredibile! A fost aplicată Ordonanța de Egalizare a salariilor la Finanțe și ANAF!

Salarii 2024. Cine primește sporuri de 30%

Vești bune pentru cadrele medicale care s-au aflat în prima linie în pandemie. Personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale de 30%, în timpul pandemiei, va primi în curând acești bani. Medicii nu au primit acest spor de 30% până acum pentru că „legea nu specifica sursa de finanţare”. Legea a fost deja promulgată de președintele Iohannis.

Am reuşit să modificăm legea, astfel încât acest beneficiu să fie acoperit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru ca persoanele în cauză să primească cât mai curând beneficiile financiare cuvenite”, a declarat deputatul UDMR deputatul Ladany Laszlo, cel care a elaborat proiectul de lege.

Noua Lege a Salarizării prevede sporuri de maximum 20%. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit că în noua Lege a Salarizării sporurile acordate bugetarilor nu vor depăși 20%, asta pentru a nu mai exista situația ca beneficiarii să ajungă să încaseze venituri mai mari decât preşedintele României.
Să nu mai ajungă în situaţia constatată acum, în care, deşi există o ierarhizare, în plată sunt categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele, care ar trebui să aibă cel mai mare salariu din România”, a precizat ministrul.
Citeste si Salarii cuprinse între 3.000 și 4.000 de euro pentru ospătari, barmani, bucătari și vânzători la căsuțe în cadrul unui târg de Crăciun

Ministrul a reiterat faptul că noua lege va încuraja performanţa.

Mi se pare unul dintre cele mai importante câştiguri ale reformei pe care o facem, aceasta de a corela venitul pe care îl ai şi cu performanţa, cu valoarea muncii pe care tu o prestezi. Este foarte important ca cel puţin pe partea de sector bugetar, să nu fie suficient să ai un loc de muncă, să nu fie suficient să intri în sistem ci să fie important să ai rezultate, să fii eficient, pentru a avea venituri mai bune”, a afirmat Bucura Oprescu, precizând că este un principiu la care ţine foarte mult.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult