- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii profesori 2023. Leafa profesorilor asistenți și corectori la Evaluarea Națională și Bacalaureat

19 May, 16:43 • Constantin Cristina
Sumele cu care vor fi plătiți profesorii asistenți și corectori la Evaluarea Națională și Bacalaureat în cursul acestui an vor fi potrivit ordinului prin care sunt aprobate normele de plată.
Salarii profesori 2023. Leafa profesorilor asistenți și corectori la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Potrivit ordinului prin care sunt aprobate normele de plată a personalului din comisiile desemnate în cadrul examenelor naționale, profesorii asistenți la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023, vor primi cu 8 lei mai mult, față de anul precedent, a transmis edupedu.ro.

Citește și: Este oficial! Guvernul anunță că profesorii își iau adio de la salarii mărite în 2023

Salarii profesori 2023. Leafa profesorilor asistenți și corectori la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Astfel, un cadru didactic care asistă la examenul de Evaluare Națională va lua 118 de lei pe zi, pe când în 2022, aceluiași profesor îi reveneau 110 lei pe zi.

În cazul profesorului care asistă la Bacalaureat, acesta va primi 128 de lei pe zi, pe când anul trecut primea 120 de lei, fiind o creștere cu 7%.

În privința corecturii, un cadru didactic care corectează lucrările de examen, acesta va lua 12 lei de lucrare, iar cel care corectează examenul de Bacalaureat va lua cu 3 lei mai mult, adică creșterea s-a făcut cu un leu mai mult față de anul trecut.

De asemenea, indemnizația pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, în centre de evaluare cu peste 750 de candidați, poate ajunge până la 2.354 de lei.

profesor
profesor

Ligia Deca, ministrul Educației, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că va lupta pentru profesia de cadru didactic să fie una respectată, mai ales în ceea ce privește partea salarială.

„Continuăm dialogul cu sindicatele! Astăzi, am discutat cu reprezentanții federațiilor sindicale, la sediul Ministerului Educației. Am ajuns la concluzia că avem un obiectiv comun: apreciere față de munca tuturor cadrelor didactice. Așa cum am mai spus, în calitate de ministru al educației, voi lupta ca profesia de cadru didactic să fie una respectată, inclusiv din punct de vedere financiar. Sunt convinsă că se pot găsi soluții pentru atingerea acestui deziderat în mod responsabil, fără a afecta participarea copiilor la procesul educațional.”, a scris ministrul Educației pe Facebook.