- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii Termoenergetica 2023. Cât câștigă Claudiu Crețu, directorul general al companiei „Depinde de experiența pe care o au în spate”

21 Mar, 17:58 • Constantin Cristina
Salariile muncitorilor Companiei Municipale Termoenergetica sunt cele mai discutate în rândul oamenilor. Pentru a scăpa de presupuneri, Claudiu Crețu, directorul general al companiei, a scos la iveală ce venituri au angajații instituției.
Salarii Termoenergetica 2023. Cât câștigă Claudiu Crețu, directorul general al companiei „Depinde de experiența pe care o au în spate”

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a dezvăluit salariile angajaților, după ce oamenii au făcut mult timp presupuneri, dar și presiuni pentru a afla ce venituri lunare primesc toți angajații, a anunțat romaniatv.ro.

Directorul a mărturisit faptul că în prezent compania duce lipsă de personal și a ținut să facă lumină în rândul angajaților și să nu mai fie un mister salariile.

Citește și: Unicredit împrumută Primăria Capitalei cu peste 100 de milioane de euro pentru a plăti datoria Termoenergetica

Salarii Termoenergetica

Directorul a precizat că instituția pe care o conduce le oferă angajaților necalificați un venit lunar de 3.000 de lei.

„Evident că salariile depind de experiența pe care o au în spate. Fiecare caz în parte este analizat în funcție de vechime, de experiență, se dau niște probe practice, și atunci el intră pe grile și gradații. Putem spune că începem pentru un necalificat undeva la 3.000 de lei (…)

Partea de câștig net ține de mai multe beneficii. Ține de implicarea și de modalitatea în care se implică, pentru că, în acest moment, având acest deficit, se lucrează în ture, se lucrează ore suplimentare, la avarii (…) și atunci, câștigul net variază și în funcție de câte ore suplimentare se lucrează etc”, a explicat Claudiu Crețu.

salarii Termoenergetica
salarii Termoenergetica

Personalul lipsă la Termoenergetica

„Probleme cu personalul avem (nu sunt suficienți angajați – n.r.). Anul trecut, am încercat să angajăm undeva la o sută de persoane pe lună. Am ieșit în spațiul public, la o sută de posturi, am stat și ne-am calculat, aceasta este capacitatea pe care o și putem absorbi”, a declarat Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), conform gandul.ro.

Claudiu Crețu a anunțat că în această perioadă nu caută doar specialiști calificați, ci și muncitori necalificați, pe care ulterior să-i califice intern.

„La fiecare tură de 100 de posturi pe care le-am scos în spațiul public, am reușit să angajăm între 20 și 30 de persoane. Instalatori, sudori, dar, foarte important, căutăm și muncitori necalificați, pentru că avem capacitatea de a-i califica în intern. Deci, dacă sunt tineri din București, din zonele adiacente, care vor să intre în acest sistem, noi putem să asigurăm calificarea și putem să asigurăm pregătirea lor”, a mai spus Claudiu Crețu.

Alte articole: Numărul celor care s-au debranșat de la Termoenergetica a crescut cu peste o treime în 2022. 2.568 de bucureșteni au decis anul acesta să nu mai creadă promisiunile lui Nicușor Dan