- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile angajaților CFR cresc de la 1 decembrie. Este a doua majorare din acest an

04 Nov, 14:57 • Cornel Ghimeșan
CFR a anunțat vineri, că salariile angajaților săi vor crește cu 6%, de la 1 decembrie. Este a doua majorare din acest an după cea de la 1 iunie 2022, când salariile au crescut cu 10%.
Salariile angajaților CFR cresc de la 1 decembrie. Este a doua majorare din acest an

Salariile angajaților CFR cresc pentru a doua oară în acest an. De la 1 decembrie angajații Companiei Naționale de Căi Ferate vor beneficia de o majorare salarială de 6%, a doua din acest an după cea de la 1 iunie 2022 când salariile au crescut cu 10%.

Citește și CFR-ul își depășește propriul record! Trenurile în România au întârziat 6 ani jumătate în 2021

„Angajaţii CFR SA încheie anul 2022 cu o creştere salarială cu 16%. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON”, anunţă compania feroviară, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților CFR,  salariaţii companiei au beneficiat de prima creştere salarială a acestui an începând cu 1 iunie 2022, când s-a acordat o majorare cu 10% a salariilor de bază. Iar de la 1 noiembrie 2022, valoarea unui tichet de masă a crescut de la 15 la 20 de lei.

„Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020”, transmit reprezentanții companiei feroviare.

CFR a subliniat faptul că aceste majorări vin în contextul în care anul trecut angajaţii CFR nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020.

Traian Preoteasa, directorul general al CFR Călători, a anunțat la începutul lunii octombrie, că biletele de tren s-ar putea scumpi din 2023, asta dacă inflaţia va creşte foarte mult.

,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea”, a afirmat directorul general al CFR Călători.

Citește și Șeful patronatelor feroviare:„Voi, studenții, n-aveți nicio șansă la CFR! Oficialii se ocupă să pună coafeze și veterinari prin consiliile de administrație.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult