- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile și pensiile românilor ar putea fi ferite de impozitarea progresivă. Nicolae Ciucă: „Discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”

08 May, 13:28 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă a dat verdictul! Salariile și pensiile românilor ar putea scăpa de impozitarea progresivă. Iată primele declarații ale premierului.
Salariile și pensiile românilor ar putea fi ferite de impozitarea progresivă. Nicolae Ciucă: „Discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”

Nicolae Ciucă a declarat astăzi, 8 mai, că nu se poate discuta la ora actuală despre impozitarea progresivă a salariilor și pensiilor, tocmai pentru că discuțiile sunt „fără susținere tehnică”. Așadar, fără un sistem digitalizat, măsura nu poate fi aplicată, tocmai de aceea, premierul României afirmă că discuțiile despre acest subiect ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor, informează economedia.ro.

Nicolae Ciucă, despre impozitarea progresivă a salariilor și pensiilor

Nicolae Ciucă a declarat astăzi, 8 mai, că discuțiile despre impozitarea progresivă a salariilor și pensiilor din România sunt „fără susținere tehnică”, având în vedere că aplicarea măsurii depinde de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanțe. Tocmai de aceea, președintele PNL a afirmat că discuțiile ar putea fi reluate, mai degrabă, anul viitor.

„Orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanţe astfel încât toate instituţiile care gestionează finanţele să poată să aibă o imagine clară asupra constituirii venitului global.

Fără un astfel de sistem, discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”, a afirmat Ciucă.

Citește și despre: Așteptările salariale pe care le au românii la locul de muncă. Cele mai mari salarii solicitate sunt în domeniul IT, cu o medie de 9.000 lei

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a afirmat că nu există, la ora actuală, un sistem integrat digitalizat cu o bază de date coerentă și completă. Premierul României a relatat că evidența este ținută în registre în multe instituții din țară, motiv pentru care, procesul de modernizare durează și mai mult. În ciuda acestui fapt, Nicolae Ciucă afirmă că există voință politică în acest sens, menționând că sistemul de digitalizare este început, astfel, implementarea lui durează între 9 și 12 luni.

„Din păcate, sunt încă instituţii unde se ţine această evidenţă în registre, motiv pentru care, deşi punctual sunt anumite locaţii în care s-a reuşit digitalizarea, este cu mult mai mult decât atât, iar procesul durează, după cum ştiţi.

Am încercat să rezolvăm problema cu factura electronică, de la sistemul de bussines la Guvern, Guvern la Guvern, business la business. De asemenea, radarul mărfurilor. Pentru toate aceste elemente este nevoie de un sistem digitalizat integrat complet care cu adevărat să dea imaginea reală”, a explicat prim-ministrul.

Vezi și: Legea prestatorului casnic se aplică de la 1 ianuarie 2024. Cum vor fi plătiţi bona, menajera sau grădinarul