- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șansă mare pentru România! Petre Daea a anunțat refacerea patrimoniului pomicol al statului român

26 Feb, 09:54 • Lupu Alexandra
Ministrul Agriculturii a anunțat! România are șanse să refacă patrimoniul pomicol, prin Planul Național Strategic. Iată ce a declarat Petre Daea.
Șansă mare pentru România! Petre Daea a anunțat refacerea patrimoniului pomicol al statului român

Petre Daea aduce o veste bună pentru România! Statul are șanse să refacă patrimoniul pomicol, prin Planul Național Strategic, spune economedia.ro. Ministrul Agriculturii susține că este nevoie să se identifice o modalitate prin care ritmul și mersul investițiilor să nu mai întâmpine dificultăți. În aceste momente, Daea confirmă că pomicultura necesită multă atenție și că acest sector va fi susținut.

Petre Daea: „Haideţi să accelerăm drumul spre îmbunătăţirea activităţii din pomicultură!”

Ministrul Agriculturii a subliniat într-o postare redactată pe pagina de Facebook că pomicultura necesită multă atenție în aceste momente. Conform lui Daea, sunt șanse de refacere al patrimoniului pomicol din România. Acesta nu a ezitat să transmită că sectorul este unul important pentru statul român și că specialiștii vor căuta o soluție prin care ritmul și mersul să nu mai fie întrerupt.

Citește și: Nicolae Ciucă și Petre Daea promit să aducă la zero deficitul balanței comerciale a României la alimente

„Pomicultura necesită multă atenţie, avem posibilitatea acum, prin Planul Naţional Strategic, să refacem patrimoniul pomicol al României, sector prioritar în domeniul investiţiilor ce trebuie susţinut, e nevoie să găsim modalitatea practică de a îndepărta “zgura birocratică” care încetineşte mersul investiţiilor.

Avem suportul ştiinţific al specialiştilor de aici, de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti Mărăcineni, capacitatea de exprimare tehnică şi gradul mare de interes al acestora. Haideţi să accelerăm drumul spre îmbunătăţirea activităţii din pomicultură!”, scrie Daea, pe pagina de facebook a ministerului.

Petre Daea
Petre Daea

Daea a prezentat în fața fermierilor argeșeni principalele informații despre Planul Național Strategic. Ministrul Agriculturii a explicat care au fost etapele de negociere purtate cu comisarul european din Agricultură, totul pentru aprobarea documentului. Bugetul  planului este de 15.8 miliarde de euro, alocat perioadei 2023-2027, dintre care 9.78 sunt alocați Pilonului 1, FEGA, Plăți directe, respectiv, 151 pentru Intervenții teritoriale, iar în cele din urmă, 5.87 pentru Pilonul 2 (FEARD și bugetul de stat). Oficialul MADR a susținut pe parcursul zilei de sâmbătă o întâlnire cu mai mulți reprezentanți pentru a discuta mai multe informații de interes.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Situație delicată pentru agricultura românească! Petre Daea: fermierii au „magaziile pline şi cu conturile goale”