- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Satul din România care a primit titlul de „Best Tourism Village”! Ceremonia a avut loc în Arabia Saudită

13 Mar, 20:44 • Cornel Ghimeșan
România face spectacol în cea de-a doua ediție a „Best Tourism Village”! Satul Rășinari a fost declarat cel mai atractiv sat din lume. Ceremonia a avut loc în Arabia Saudită. Satul este la doar câțiva kilometri de municipiul Sibiu.
Satul din România care a primit titlul de „Best Tourism Village”! Ceremonia a avut loc în Arabia Saudită

Satul Rășinari a fost declarat unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, a informat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Satul a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, iar ceremonia a avut loc în Arabia Saudită.

Alte articole: Grâul românesc, la mare căutare! Arabia Saudită a cumpărat 1,043 milioane de tone de grâu, marfa provenind și din România

„Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite şi organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT, şi primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan”, anunţă, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului de presă citat, la evenimentul numit ”Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat la AlUla – Arabia Saudită, s-au întânit reprezentanţii autorităţilor pentru turism din întreaga lume, dar și mai mulți ambasadori, „fapt ce a creat o ocazie unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor pentru dezvoltarea rurală”.

„Subiectul a fost reluat şi în cadrul discuţiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului al Arabiei Saudite, Ahmed al Khateeb, şi cu secretarul general la UNWTO, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creştere a bunăstării comunităţilor din zonele rurale”, a mai transmis ministerul.

Satul Rășinari declarat cel mai atractiv sat din lume

Satul Rășinari, din județul Sibiu, a fost declarat marele câștigător al României în cea de-a doua ediție a competiției mondiale „Best Tourism Villages”. Această competiție a fost lansată de către UNWTO. La aceasta au participat peste 130 de sate provenite din 57 de țări. Rășinari a fost selectat, confrom regulamentului, din toate acestea.

În cadrul evenimentului a fost organizat un stand de către organizatori, în care au au fost prezentate ofertele turistice pe care le pune la dispoziție satul Rășinari. Acesta se află la doar câțiva kilometri de municipiul Sibiu și face parte din zona recunoscută drept Mărginimea Sibiului.

Mărginimea Sibiului este o zonă etnografică unică în România situată la vest de Sibiu, limitată la sud de valea Sadului şi la nord de valea râului Sălişte, ce cuprinde 18 localităţi: Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina.

Potrivit autorităţilor locale din Sibiu, localităţile şi-au dezvoltat o economie mixtă, bazată pe agricultura, creşterea animalelor şi meşteşuguri tradiţionale, cu pondere deosebită pe oierit.

„Cea mai mare parte a satelor din zonă au păstrat puternice tradiţii spirituale şi etno-folclorice. Deşi progresiv construcţiile moderne le-au înlocuit pe cele vechi tradiţionale, atmosfera în Mărginimea Sibiului a rămas neschimbată. Costumele de sărbătoare de o eleganţă rară, brodate în negru şi alb sunt purtate cu mândrie de sărbători iar meşteşugurile moştenite din moşi strămoşi sunt practicate cu succes şi azi”, mai arată autorităţile locale.

Citește și: 40.000 de angajați români ar putea fi dați afară de marile lanțuri de hypermarketuri străine. Scenariu de coșmar

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult