- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare importantă la CNAS. Andrei Baciu, prima decizie de când este președintele instituției. „Acest lucru se va realiza permanent”

24 Aug, 21:27 • Lupu Alexandra
Anunț pentru români! Andrei Baciu, decizie neașteptată la CNAS.
Schimbare importantă la CNAS. Andrei Baciu, prima decizie de când este președintele instituției. „Acest lucru se va realiza permanent”

Andrei Baciu a luat prima decizie în calitate de președinte al CNAS. O Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienţii va funcţiona începând de astăzi, 24 august, la Casa Națională, informează stiripesurse.ro.

Schimbare importantă la CNAS

Andrei Baciu a scris pe pagina de Facebook că, începând de astăzi, va funcționa Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienții la CNAS. Acesta este un forum de colaborare între CNAS și asociațiile de pacienți din România. Președintele instituției a afirmat că orice decizie pe care o va lua va fi în interesul pacienților din țară, iar de astăzi, acest lucru se va întâmpla permanent. El spune că românii vor avea de acum încolo un dialog onest și transparent cu reprezentanții CNAS.

Citește și despre următorul subiect: De unde poate tăia Guvernul Ciolacu posturi vacante din instituțiile publice. Peste 85 de mii de locuri sunt în Apărare, Educație și Sănătate

„Orice decizie pe care CNAS o ia şi orice acţiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienţilor. Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile şi interesele pacienţilor din România, este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv. De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituţional la care sunt invitate să fie parte toate organizaţiile şi asociaţiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienţilor din România. Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare”, spune Andrei Baciu.

Prima întâlnire la CNAS cu Andrei Baciu a avut loc joi. Peste 50 de asociații de pacienți din România au participat la eveniment. Reprezentanţii au identificat până la acest moment peste 200 de astfel de organizaţii.

Andrei Baciu, președinte CNAS
Andrei Baciu, președinte CNAS

Instituția transmite că toate asociaţiile constituite legal care reprezintă interesele pacienţilor şi care doresc să intre în acest parteneriat instituţional şi nu au primit un e-mail sunt rugate să scrie la [email protected]. Andrei Baciu a fost numit săptămâna trecută președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă. Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal”, a scris Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook, după instalarea sa la șefia CNAS.

Citește și despre: Mii de români refuză cardurile de sănătate dintr-un motiv incredibil