- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare majoră. Românii care dețin case și mașini scumpe vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru impozit

20 Sep, 09:01 • Bumbeneci Diana
Cei care dețin case și mașini scumpe vor plăti un impozit diferit. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.
Schimbare majoră. Românii care dețin case și mașini scumpe vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru impozit

Vești noi pentru români. Persoanele care dețin locuințe și mașini scumpe vor plăti un impozit special, conform proiectului de lege privind măsurile fiscale, proiect în dezbatere publică.

Impozit mai mare pentru casele și mașinile scumpe

„Impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare se calculează în funcție de încadrarea într-una dintre situațiile prevăzute la art. 5004, după cum urmează:
a) în cazul proprietăților reprezentând clădiri rezidențiale, prin aplicarea unei cote de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea impozabilă a clădirii comunicată de către organul fiscal local prin decizia de impunere și plafonul de 2.500.000 lei;
b) în cazul proprietăților reprezentând autoturisme, prin aplicarea unei cote de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de 375.000 lei”, arată proiectul de lege.

Află și: Polițiștii ies din nou în stradă pe 21 septembrie. „Guvernul și Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile”

Impozit
Impozit

Trebuie ținut cont și faptul că impozitul special pe locuințe se aplică doar pentru persoane fizice, în timp ce impozitul special pe mașini se va aplica și pentru persoane juridice.

În plus, este important de clarificat că noul articol vorbește despre bunuri imobile (clădiri) și mobile (mașini).

Cât despre bunurile mobile, așa cum este formulat textul de lege, acesta se aplică doar clădirilor rezidențiale (adică de locuit), a căror valoare declarată la taxe locale depășește 2,5 milioane lei. În completare, cota de impunere se aplică doar pe diferență.

Conform sursei citate, terenul se impozitează separat, în funcție de rang, locație, suprafață, etc. Mai mult, terenul nu intră în calculul plafonului de 2,5 milioane de lei.

Ai mai putea citi și: România, zguduită de 3 noi seisme în această dimineață. Iată unde s-au resimțit cutremurele

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult