- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore în Codul Penal. Vecinii agresivi, în atenția statului român. Fapta care atrage pedepse dure în 2024

28 May, 23:20 • Fundeanu Madalina
Se schimbă legea în România! Pedepse dure pentru vecinii agresivi care fac acest lucru!
Schimbări majore în Codul Penal. Vecinii agresivi, în atenția statului român. Fapta care atrage pedepse dure în 2024

Se schimbă Codul Penal, iar acest lucru devine complet interzis în România! În viitorul apropiat, se va putea institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi. Mai mult, se incriminează fapta de terorizare, conform Capital.ro.

Modificări în Codul Penal. Pedepse dure pentru vecinii agresivi care fac acest lucru!

Codul Penal va trece printr-o serie de modificări. Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a anunțat o propunere de amendament la Codul Penal, pentru a face față clanurilor din Timișoara și din alte părți ale țării, care își terorizează vecinii.

Acest amendament are în vedere obligarea acestor clanuri să vândă proprietățile care se află în posesia lor la prețuri mult mai mici.

De asemenea, este posibil să fie impus un ordin de restricție împotriva vecinilor agresivi. Pe lângă acest lucru, actul de terorizare va fi considerat infracțiune și se va pedepsi conform legii.

Ai mai putea citi: Tendinţele pieţei imobiliare româneşti în 2024. La ce sunt din ce în ce mai atenţi cumpărătorii tineri

vecini agresivi
vecini agresivi

Ordin de restricție și de protecție împotriva vecinilor agresivi

Alfred Simonis a prezentat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție și de protecție împotriva vecinilor agresivi. În acest sens, se va putea iniția urmărirea penală și se poate incrimina penal fapta de terorizare.

De mult timp, clanurile din Timișoara și din întreaga țară au terorizat vecinii prin diverse mecanisme de constrângere, obligându-i să-și vândă imobilele la prețuri foarte mici. În momentul în care legea va intra în vigoare, va fi incriminată penal agresiunea permanentă, o faptă care nu putea fi identificată până în momentul de față.

Această lege va impune o formă de restricție împotriva acestor practici ilegale. Ea va constrânge legiuitorul să sancționeze în mod dur astfel de comportamente, în scopul protejării cetățenilor.

„Am identificat acest mecanism prin care practic se poate institui un ordin de restricţie, de protecţie, faţă de vecinii agresivi, se poate începe urmărirea penală şi se incriminează penal această faptă de terorizare, pentru că ani la rândul clanuri din Timişoara şi din toată ţara şi-au terorizat vecinii prin tot felul de mecanisme de constrângere, să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau.

După ce această lege va intra în vigoare, se incriminează penal agresiunea permanentă pe care până astăzi nu o puteai identifica. Această lege va institui un fel de restricţie faţă de aceştia şi va obliga leguitorul să sancţioneze dur aceste practici, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi”, a declarat Alfred Simonis.

Vezi mai multe știri: Românii din străinătate sunt obligați să depună certificat de rezidență fiscală la ANAF, dar nimeni nu face asta. Cât de mare e amenda în 2024