- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpirea viciilor îi trimite pe români peste graniță pentru țigări. Românii stau la cozi kilometrice în Bulgaria pentru a da cu 10 lei mai puțin pe pachet

23 May, 17:21 • Adrian Popovici
Tot mai mulți români stau la coadă pentru a-și cumpăra țigări din Bulgaria. Peste Dunăre, pachetul poate fi și cu 10 lei mai ieftin.
Scumpirea viciilor îi trimite pe români peste graniță pentru țigări. Românii stau la cozi kilometrice în Bulgaria pentru a da cu 10 lei mai puțin pe pachet

Țigările sunt viciul care în ultimii ani a avut parte de unele dintre cele mai importante de cele mai importante scumpiri pe fondul accizelor în creștere și al costurilor de producție. În această situație unii au renunțat la acest obicei, asta în timp au căutat soluții alternative, inclusiv să treacă granița în Bulgaria pentru a beneficia de prețurile mai mici, notează Replica de Constanța.

După cum arată această publicație locală, sute de constănțeni stau zilnic la coadă și cumpără țigări cu sacoșa de la magazinul bulgăresc situat la granița României cu Bulgaria, la Vama Veche. Aceștia explică faptul că aleg să facă asta din cauza diferențelor mari de prețuri între cele două țări.

După cum explică cei care aleg să facă acest drum doar pentru țigări explică faptul că în Bulgaria, un pachet poate fi și cu aproximativ 10 lei mai ieftin decât în România. Deoarece nu pot cumpăra aceste produse în cantități prea mari, mulți aleg să vină cu toată familia pentru a se încadra în limita de pachete prevăzută de lege.

Românii fac cozi la granița cu Bulgaria pentru țigări mai ieftine
Românii fac cozi la granița cu Bulgaria pentru țigări mai ieftine

Te-ar putea interesa și: Lovitură pentru fumători. Țigările se scumpesc de luni, 8 aprilie

Trucurile folosite de români pentru a cumpăra mai multe țigări

La acest magazin bulgăresc, aflat în punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, se formează zilnic cozi impresionante. Limita maximă admisă de lege pentru țigări este de 40 de pachete de persoană, astfel că mulți vin însoțiți de familie sau prieteni pentru a achiziționa un număr cât mai mare de țigări.

După ce cumpără țigările, acestea sunt transportate cu sacoșa sau rucsacul. Prețul unui pachet de țigări în Bulgaria este considerabil mai mic, de exemplu, un pachet de Marlboro costă la noi 24 de lei, iar la bulgari doar 15 lei. Țigările Dunhill au prețul de 28-29 lei în România și 18-19 lei în Bulgaria.

Angajații magazinului bulgăresc au înțeles rapid potențialul acestei afaceri și au implementat un sistem eficient de gestionare a fluxului de clienți. Primirea se face în loturi, cu ușile închise până la finalizarea cumpărăturilor, asigurând astfel o experiență de cumpărare rapidă și eficientă pentru toți clienții.

Diferențele de preț la țigări sunt remarcabile: cele mai ieftine țigări costă 14 lei în Bulgaria, comparativ cu 20 de lei în România. Aceasta diferență de preț per pachet este atrăgătoare pentru români, care profită de ocazie pentru a economisi sume considerabile la achiziționarea de țigări.

Citește și: BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori