- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută muncitori pentru o nouă fabrică din România! 160 de locuri de muncă disponibile

11 Apr, 15:24 • Fundeanu Madalina
Se construiește o nouă fabrică în județul Cluj. Românii care sunt în căutare de locuri de muncă au oportunitatea de a se angaja pe unul dintre
Se caută muncitori pentru o nouă fabrică din România! 160 de locuri de muncă disponibile

România va avea o nouă fabrică de componente de structură pentru industria aerospațială. Aceasta va oferi 160 de locuri de muncă pentru cei care vor să se angajeze, conform celor prezentate de Antena 3 CNN.

Se construiește o nouă fabrică în România. Sunt disponibile 160 de locuri de muncă

Grupul belgian Sonaca, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială, își extinde activitatea în România prin investiția de 38 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici.

Această facilitate de producție va contribui la contractul recent încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și va contribui la dezvoltarea portofoliului de produse A320. Noua fabrică, programată să devină operațională în vara anului următor, va fi amplasată în localitatea Moldovenești, din județul Cluj.

Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus în vara anului 2023, consolidându-și astfel poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria aerospațială.

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a confirmat interesul Sonaca pentru extinderea producției în România în urma unei vizite la sediul companiei aeronautice din Bruxelles.

Ai mai putea citi și: București, printre orașele cu cele mai mici costuri privind amenajarea spațiilor de birouri. Care sunt prețurile în 2024

fabrică Sonaca Aerospace Transilvania
fabrică Sonaca Aerospace Transilvania

Investiția de 38 de milioane de euro va conduce la finalizarea clădirii până la sfârșitul anului 2024, urmată de instalarea echipamentelor în primul semestru al anului 2025 și demararea producției până în vara anului 2025. Această inițiativă va crea în total 160 de locuri de muncă, potrivit surselor.

O mare fabrică din România face concedieri

Este vorba despre combinatul de alumină din Tulcea. 86 dintre cei 186 de angajaţi sunt în preaviz de la 1 aprilie. Aceştia vor beneficia de cel puţin opt salarii şi jumătate ca plată compensatorie pentru disponibilizare, scrie observatornews.ro.

„Neputând concura cu celelalte firme, care au energie la cel mult jumătate din preţul nostru uşor, uşor, suntem scoşi de pe piaţa mondială a producţiei de aluminiu”, a declarat Andrian Darie, lider Sindicatul Liber Alum.

Combinatul de alumină din Tulcea a fost înfiinţat în 1973 şi este singura rafinărie de acest tip din ţară. A fost unul dintre cei mai importanţi angajatori privaţi din municipiu. În 2022, avea aproximativ 780 de angajaţi. Acum va rămâne doar cu 100 de oameni care îşi menţin speranţa că ceva se va schimba.

Vezi și: Călătoriile cu trenul ar putea fi mai ieftine pe distanțe scurte. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor