- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută specialiști în inteligența artificială! Salariile ajung și la 8.000 de euro!

26 Mar, 10:23 • Fundeanu Madalina
Locuri de muncă disponibile pentru români! Companiile caută specialiști în inteligența artificială.
Se caută specialiști în inteligența artificială! Salariile ajung și la 8.000 de euro!

Companiile din România caută cu disperare specialiști în inteligența artificială și oferă salarii chiar şi de 8.000 de euro. Firmele fac tot posibilul pentru a le oferi viitorilor angajați cele mai bune condiții, mai ales atunci când vine vorba de bani, potrivit informațiilor transmise de Observator News.

Acest loc de muncă plătit chiar şi cu 8.000 de euro este unul inovativ. Motivul pentru care oamenii nu prea merg la interviu pentru a se angaja este unul destul de simplu: domeniul este nou, nu există mulți specialiști.

Salarii de 8.000 de euro lunar pentru specialiștii în inteligența artificială

Salariile pentru specialiştii în inteligenţa artificială pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge chiar şi la 7.000-8.000 de euro lunar.

Un reprezentant al unei firme de IT a spus că mulți se concentrează pe zona de automobile. Aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar fi un obiectiv pentru această piață.

„Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată. În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul unei firme de IT, potrivit sursei citate.

Ai mai putea fi interesat și de: De la fotbal, la business! Cum a ajuns Adrian Simionescu, fost jucător, să lucreze pentru una dintre cele mai mari companii din România

Inteligenţă artificială
Inteligenţă artificială

Şi companiile de stat caută specialiști în inteligența artificială

Mai mult de atât, și companiile de stat caută specialiști în domeniul AI, dar procesul de selecție este unul destul de strict. Sunt căutați programatori, specialiști în operațional, persoane cu experiență în zona securității cibernetice, precum și ingineri hardware-software.

„Angajăm programatori, specialişti în operaţional, oameni care au experienţă în zona securităţii cibernetice, ingineri hardware-software. Trebuie să parcurgă un proces de selecţie care presupune probe psihologice, medicale şi sportive, dar şi o testare profesională, atât practic, cât şi teoretic”, a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

Vezi mai multe știri despre: În ce etapă au ajuns lucrările de modernizare de la Gara de Nord. Ce se întâmplă după semnarea contractului de 85 de milioane de euro